Terrassa

Terrassa es mobilitza per les malalties cardiovasculars

Un gran nombre d’actes solidàris s’han celebrat a la ciutat per la 31a edició de La Marató de TV3

Els Bastoners de Terrassa aprofiten la jornada per celebrar el seu Ball de Santa Llúcia / Lluís Clotet

Passejar per Terrassa és un acte solidari aquest cap de setmana. A cada racó de la ciutat s’hi pot trobar alguna activitat relacionada amb La Marató de TV3, amb nombroses oportunitats de col·laborar amb la investigació de les malalties cardiovasculars. Ja fa mesos que les diferents entitats i associacions preparen jornades dedicades a una de les iniciatives solidàries més populars del territori en la seva 31a edició, però el diumenge és sens dubte el dia més intens. Els cartells, adhesius i guardioles indiquen també que aquest no és un dia qualsevol.

Al passeig del Compte d’Ègara, l’acadèmia d’anglès Kids&Us col·labora amb Abacus i altres comerços de la zona per celebrar una jornada festiva pels més petits: taller de pintar cares, xocolatada i conta contes en anglès són algunes de les seves activitats. L’Annie és una de les organitzadores, que explica que ja havien preparat amb anterioritat “alguns actes solidaris, però mai d’aquestes dimensions”. Amb la unió de diferents comerços, creu que “unim els nostres tallers habituals amb altres activitats de manera que pot venir molta més gent”. Juntament amb la seva proposta, moltes associacions de famílies de les diferents escoles de la ciutat també preparen esmorzars, berenars i activitats per als més petits per recollir totes les aportacions petites.

Tot i això, no totes les activitats estan enfocades al públic infantil. Al Centre Cultural El Social aposten per fer una crida a les famílies i els adults a participar de la causa solidària amb un torneig de parxís. Amb una cinquantena de participants, ja fa 4 anys que aquesta activitat és l’aposta de l’organització per recollir donacions, de la que forma part la Sílvia. “Vam haver de parar durant la pandèmia, però aquest torneig ha sigut un èxit des del primer any”, explica.

Al Raval de Montserrat, la cultura popular es fusiona amb la solidaritat, amb el ball de Santa Llúcia dels Bastoners de la ciutat. La Bet i l’Òscar, cap i sotscap de la colla donen molta importància al dia d’avui: “per nosaltres és un dia especial, perquè és el moment en què els nous balladors de la colla infantil s’estrenen”. A més, aquest any com a novetat, col·laboren amb diferents forns de la ciutat, que han aportat voluntàriament diferents coques i dolços que es venen durant el ball. Com no pot ser d’una altra manera, els beneficis van destinats a La Marató de TV3.

En Jaume Rosset està al capdavant dels Terrassa Hoppers, el grup de swing de la ciutat, que organitzen una de les activitats més actives de la jornada solidària d’aquest diumenge. Ja fa 12 anys que l’agrupació organitza el ball, enguany a la plaça de la Torre del Palau, on es poden fer aportacions voluntàries. “L’acte sempre té molt bona rebuda i acabem sent un centenar de persones ballant plegades”, assegura l’organitzador. “Ens agrada molt perquè podem fer el que ens agrada mentre col·laborem amb una causa solidària”, afegeix.

TV3 dedica la seva Marató d’enguany a la recollida de donacions per la investigació de les malalties cardiovasculars, que són la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. Les més freqüents, entre d’altres, són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació, motiu pel qual cal més investigació sobre aquestes patologies.

Terrassa es mobilitza per les malalties cardiovasculars
To Top