Terrassa

Les rèpliques en 3D de l’Eseiaat, a la Marató de TV3

Les rèpliques amb fabricació additiva tenen finalitats didàctiques amb els pacients i també amb metges i estudiants

La fabricació additiva (coneguda popularment com a impressió 3D), té infinites aplicacions, des de la indústria fins a l’oci, però també és molt útil en el camp mèdic. El campus de Terrassa de la UPC, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) té el seu propi laboratori de fabricació digital, el FAB Terrassa, on els enginyers s’especialitzen en aquesta disciplina.

Els especialistes de l’Eseiaat treballen juntament amb els professionals mèdics per fer avançar la medicina. Un dels exemples d’aquest treball són les rèpliques de cervell des de diferents perspectives que s’han pogut veure aquest diumenge a La Marató de TV3 dedicada a les malalties cardiovasculars.

Les rèpliques en 3 dimensions es fan amb pacients reals, copiant els resultats de les seves proves diagnòstiques i serveixen per entendre exactament quin ha estat el problema que els ha portat a l’hospitalització i quina és la causa. Principalment, les rèpliques amb fabricació additiva són molt útils per les seves finalitats didàctiques amb els pacients i també amb metges i estudiants, com han explicat el cardiòleg Abdel Hakim Moustafa i el neuròleg Joan Martí a TV3.

Les rèpliques en 3D de l’Eseiaat, a la Marató de TV3
To Top