Terrassa

“Si deixes de cuinar, perds la mà, i això seria un problema”

Agraït després de rebre dijous el Premi Ondas amb l’equip del programa “Joc de cartes”, el xef egarenc confessa que se sent còmode en el paper de comunicador. Avança que vol portar el format fora de Catalunya

El xef Marc Ribas ha guanyat el Premi Ondas / Alberto Tallón

Esperava l’equip de “Joc de cartes” rebre el Premi Ondas? Personalment, vaig voler pressionar la productora per presentar candidatura aquest any. No s’havia fet mai i és clar, l’esperança hi era. Però la veritat és que la feina a vegades et devora i el dia que es van conèixer les candidatures premiades no estàvem pendents. Me’n vaig assabentar perquè el meu amic Rubo em va trucar per dir-me que havíem guanyat un Ondas. La veritat és que ja ni hi pensava. Per tant, no ens ha sorprès perquè ens hi presentàvem, però ens ha sorprès guanyar.

Com valora el reconeixement a un format televisiu tan innovador i amb tanta audiència? Doncs valoro l’esforç d’aquestes sis temporades, de gravar en època de pandèmia. Va ser molt difícil, per nosaltres i també pels restauradors i restauradores, cuiners i cuineres. I vam poder oferir tot el que podíem, que era molt poc en un moment molt complicat al nostre sector.

Has dit que prepareu novetats per al “Joc de cartes” de la pròxima temporada. Ens en pots avançar alguna? A mi m’agradaria sortir una mica més. Hem anat a Madrid, a València, on ens queda pendent una batalla sobre qui fa el millor arròs… i després m’agradaria veure si hi ha restauradors o restauradores catalanes al País Basc.

“M’hi sento còmode. Podria fer altres coses a la ‘tele’, però sempre relacionades amb la cuina”

I els nens cuiners? M’agradaria molt buscar el millor menú infantil de restaurant. Si és que hi ha de ser, que no ho tinc tan clar. I també vull anar a buscar la millor caldereta a ses Illes, a Menorca o Formentera, on anem molts catalans.

Ets xef. Com valores la teva experiència com a comunicador? Doncs és molt positiva. Continua sent un joc i mentre continuï sent-ho, ho continuaré fent. Aprenc molt. Estic envoltat d’un equip amb moltíssim talent i tota aquesta part creativa fa que no t’arribis a avorrir mai. No sé quant temps ho faré, però jo soc cuiner i mentre tot això em resulti divertit i coincideixi amb un projecte tan fantàstic, no té perquè ha d’haver-hi un final.

Et ve de gust explorar altres formats? Em sento còmode al mitjà i podria fer altres coses, però penso que sempre estarien relacionades amb la cuina. De fet, és que no és si em queda temps. He de dir que si jo no estigués no que si jo no estigués actiu en els restaurants, ja sigui a la Taverna del Ciri, a Terrassa, o a La Brutal, a Girona, perdria l’ofici. Si deixes de cuinar perds la mà i això seria un problema molt greu.

Continues sent un xef reconegut… Tens algun projecte nou entre mans? Projecte nou? Doncs estem estudiant seriosament la possibilitat de bellugar la Taverna del Ciri. Havíem especulat amb la possibilitat de marxar de Terrassa, però creiem que és el nostre espai natural. Ara busquen una nova ubicació amb més possibilitats. No tenim terrassa i no podem fer sopars a la fresca, i creiem que el canvi ens aniria molt bé per continuar creixent i millorant l’oferta als nostres clients.

“Si deixes de cuinar, perds la mà, i això seria un problema”
To Top