Terrassa

Nova guia de recursos per a persones amb discapacitat

El document està redactat en lectura fàcil, es podrà trobar al web municipal i es distribuirà a entitats, serveis socials i centres hospitalaris

Competició de tenis en cadira de rodes

L’Ajuntament de Terrassa ha publicat una guia en lectura fàcil adreçada a les persones adultes que han adquirit una discapacitat, ja sigui per malaltia o per accident. L’objectiu de la guia és donar-los a conèixer de manera entenedora els diversos recursos i serveis al seu abast, per tal de facilitar la seva adaptació a la nova situació i preservar la seva inclusió social i qualitat de vida.

La guia està escrita en lectura fàcil, un mètode d’escriptura més senzill que facilita la comprensió dels documents, especialment a les persones amb dificultats lectores, i que inclou imatges i pictogrames, frases curtes amb dades pràctiques com el cost i les vies de contacte, o codis QR on ampliar la informació i concretar les gestions.

En total, la guia recull més de 40 recursos distribuïts en diferents àmbits, com les teràpies i l’atenció diürna, els productes de suport, l’esport i el lleure, el transport, l’habitatge i l’atenció a domicili o el treball. Les opcions són molt diverses i inclouen des d’un grup d’ajuda mútua, fins a un banc gratuït d’ajuts tècnics, passant per descomptes i reserves en el transport o sortides turístiques a mida.

La regidora de Capacitats Diverses, Mónica Polo, explica que «aquestes persones sovint surten de l’hospital amb poca informació, més enllà de l’estrictament mèdica, i es reincorporen a la vida quotidiana amb inquietud, desànim i pocs referents. La nostra intenció és que disposin de tot el suport possible per poder-se adaptar a la seva nova situació».

La guia ha estat elaborada per la Comissió de Discapacitats Adquirides de la Taula local de Capacitats Diverses. Està formada per l’Oficina municipal de Capacitats Diverses i les entitats: Fundació AVAN, Benestar Emocional-Grup d’Ajuda Emocional, De bat a bat, Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), LaFACT Gent Gran i Teràpia Ocupacional a Domicili (Marta Carné).

A més, un grup de persones amb discapacitat adquirida usuàries d’aquestes entitats ha analitzat prèviament la guia i ha fet propostes per assegurar que la versió final és fàcil d’entendre i s’ajusta a les seves necessitats.

La guia està disponible tant en versió digital com en versió paper, que es distribuirà entre entitats, serveis socials i centres hospitalaris en contacte amb persones que han adquirit fa poc una discapacitat.

To Top