La Seu d’Ègara, camí de ser reconeguda com a Patrimoni Mundial de la Unesco, serà escenari el pròxim dia 31 de les tradicionals campanades de Cap d’Any. La comunió entre el conjunt monumental i la ciutadania és un valor en la cursa pel reconeixement internacional i una celebració popular com el Cap d’Any confirmarà la simbiosi entre la ciutat i les esglésies.
Els detalls de la programació estan per tancar, però ja ha transcendit que seran les campanes de l’església de Sant Pere les que marquin el ritme del raïm.
A la plaça del Rector Homs sonaran primer els quarts i després les dotze campanades. Posteriorment, quan esclati la festa, les campanes de Sant Pere repicaran a ritme de festa, acompanyant la joia de la ciutadania per a celebrar conjuntament l’arribada del 2023.
La plaça del Mossèn Homs acollirà el dia 31 de desembre a la mitjanit la primera festa de Cap d’Any oficial al carrer després de la pandèmia. L’any 2020 la revetlla de Cap d’Any al Raval de Montserrat no es va celebrar i el 2021, la situació epidemiològica i les recomanacions de Salut d’evitar les aglomeracions van portar l’Ajuntament a desconvocar una revetlla al carrer molt esperada.
Aquest any, la festa torna amb un format nou que transcendira els dies vinents i que conté “sorpreses”. De moment, fonts pròximes a la programació avancen que les campanades sonaran a l’Antic Poble de Sant Pere.
Fa anys que la Seu d’Ègara ha estat incorporada a l’agenda cultural de la ciutat. El 2021, un espectacular “lightpainting” va inundar de color les esglésies, que acullen concerts per Festa major i, el juliol, van ser la seu de la gala inaugural del Mundial femení de hockey.