Terrassa

Menys consum a les llars de Prodis

El projecte d’eficiència energètica és fruit d’un conveni entre l’Eseiaat, Schneider Electric i l’entitat social

Moment de la signatura del conveni per tirar endavant el projecte sostenible /Nebridi Aróztegui

Terrassa acaba de presentar un projecte capdavanter per la sostenibilitat amb benefici social. Estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (Eseiaat) del campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) crearan amb l’empresa Schneider Electric solucions per reduir el consum energètic a les llars de Prodis. L’acord per acomplir aquest projecte que tindrà aplicacions reals s’ha signat aquest matí a l’edifici històric del campus de la UPC.

Després de la signatura, els responsables implicats han mostrat la seva satisfacció i han coincidit en el fet que és  “un dia (el d’avui) de celebració perquè es reforça la col·laboració entre universitat, empresa i la corporació pública i social”. En aquest sentit, el director de l’Etseiat, Xavier Roca, ha manifestat que “la universitat ha d’estar al servei de la societat. Ja fa molts anys que treballem  amb les empreses i les indústries i hem de continuar perquè aquest maridatge és molt positiu”.

Per la seva banda, José Luis Cabezas, vicepresident de recursos humans d’Scheneider Electric, ha destacat que “cal captar el coneixement i el talent de les aules politècniques perquè estan molt preparats per aportar solucions a molts reptes de la societat”.  Finalment, Marc Labòria, adjunt a la gerència de Prodis, ha completat les intervencions expressant que “és un plaer forma part d’aquest projecte estratègic perquè nosaltres també tenim un compromís social en fer que les nostres llars, els nostres equipaments, siguin els més eficients possibles, perquè això també millorarà la qualitat de vida dels nostres residents. I a més serà un exemple per Terrassa que es podrà replicar en altres espais”.

Les fases 

El projecte a tres bandes començarà ara amb un estudi de les despeses de consum energètic del grup de 10 llars que té Prodis distribuïdes a la ciutat i on resideixen 72 usuaris. En aquesta tasca, estudiants de l’Eseiaat i tècnics de l’empresa, es desplaçaran fins a les cases per prendre totes les dades que necessiten en instal·lacions i consums. També parlaran amb els seus residents per conèixer el seu dia a dia en la gestió dels aparells que tenen. A continuació es faran les propostes tècniques perquè l’habitatge sigui més eficient i reduir la despesa en factura. El projecte té una durada prevista de dos trimestres com a màxim i s’estima que cap a la primavera, les llars de Prodis ja estiguin optimitzades.

Els estudiants de l’Eseiaat faran aquest treball en el marc del Creative Lab que està coordinat per Álvaro Luna (present també en l’acte) i tindrà dos mentors, un per part de la UPC i un altre de l’empresa. Els alumnes faran servir per a aquest estudi energètic el sistema Wiser, una solució de tecnologia intel·ligent que ha desenvolupat l’empresa Schneider Electric i que permet digitalitzar els indicadors de consum. Patricia Pimenta, vicepresidenta d’Home and Distribution d’Schneider, va avançar que ja fa molt de temps que treballen amb aquesta eina tecnològica per aconseguir sostenibilitat i que els resultats són molt bons. Pimenta va pronosticar que “les llars de Prodis podrien arribar a tenir una reducció d’un 30 o 40 per cent en la factura en funció del tipus de’instal·lació”.

To Top