Terrassa

L’Observatori de l’Aigua celebra la seva primera jornada sobre el Dret Humà a l’Aigua

L’OAT pretén amb aquestes conferències remarcar la importància de fer de l’aigua un bé accessible a tothom

Gonzalo Marín, Cristina Barberà i Dolors Frigola han protagonitzat les ponències / Lluís Clotet

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa ha organitzat aquest dissabte “Parlem d’Aigua”, un cicle de conferències i converses que giren al voltant del dret que tenim tots els humans a l’accés a l’aigua.

La primera de les xerrades que s’han celebrat al Casal cívic Vapor Gran de Terrassa ha anat a càrrec de Gonzalo Marín, que forma part de la Red de Agua Pública de Madrid. Marín ha exposat als presents el concepte del Mínim Vital d’Aigua i quines propostes legislatives s’estan treballant arreu de l’Estat Espanyol.

La jornada ha continuat amb la intervenció de Cristina Barberà, membre d’Enginyers Sense Fronteres, amb un debat sobre les noves propostes per a una tarifació social de l’aigua a Catalunya. L’última presentació ha estat la de Dolors Frigola, coordinadora del grup de Dret Humà a l’Aigua i Justícia Social de l’OAT, sobre el paper de l’organització terrassenca a l’hora de garantir l’aplicació del Dret humà a l’aigua a la nostra ciutat. Tots ells han volgut remarcar la importància de fer de l’aigua un bé accessible a tothom, des del nivell local fins al mundial.

Per a l’organització, aquest ha estat un acte de divulgació i de treball comú, un espai on debatre les noves propostes al voltant de l’aigua i on reivindicar la importància de la seva accessibilitat. L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, amb accions com l’organització d’aquestes ponències, vol impulsar un model de governança diferent, donant més pes a la participació ciutadana en la presa de decisions sobre la gestió de bens comuns com l’aigua.

L’Observatori de l’Aigua celebra la seva primera jornada sobre el Dret Humà a l’Aigua
To Top