Aquest mes de novembre Terrassa se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Ciència liderada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Enguany se celebra la 27a edició d’un certamen de caràcter anual que s’ha convertit en l’esdeveniment de divulgació de la ciència més important d’Europa.
Entre l’11 i el 20 de novembre, Terrassa acollirà un total de 26 activitats relacionades amb la ciència amb l’objectiu de fomentar l’interès a l’entorn de l’àmbit científic i del coneixement, i amb la voluntat de mostrar els darrers avenços científics i tecnològics d’una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania.
Destaquen la conferència de la doctora Rosa Casafont, experta en neurociència, o la ponència de la divulgadora científica i youtuber, Rocío Vidal, més coneguda com “La gata de Schrödinger”
De la programació d’aquesta nova edició de la Setmana de la Ciència, destaquen activitats com l’acte de cloenda, previst per dissabte 19 de novembre a les 11 h a l’Auditori Municipal i que comptarà amb la ponència “Conèixer el cervell desperta el nostre potencial”, a càrrec de la doctora Rosa Casafont, i la conferència “Ciéncia, fakenews i pensament crític”, de la divulgadora científica i youtuber, Rocío Vidal, més coneguda com “La gata de Schrödinger”. Unes activitats a les que cal sumar altres propostes com els tallers familiars a la xarxa de biblioteques municipals o les diferents xerrades, conferències o jornades de portes obertes previstes fins el 20 de novembre.
El regidor d’Universitats, Pep Forn explica que: «Des de Terrassa, una ciutat estretament vinculada a la Universitat i al coneixement, hem treballat per elaborar una programació de qualitat, atractiva i amb capacitat per arribar a tot tipus de públic. Hem comptat amb la col·laboració i la implicació d’un gran nombre d’entitats que s’han sumat a aquesta nova edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu de difondre la ciència i el coneixement i de crear nous espais de pensament, de trobada i d’intercanvi».
Les activitats estan organitzades pel Servei d’Universitats de l’Ajuntament de Terrassa, l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional, el Consorci Sanitari de Terrassa, la BCT Xarxa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu de Terrassa i l’Agrupació Astronòmica de Terrassa. Un seguit d’accions i activitats que engloben des de conferències a tallers, passant per visites, activitats de portes obertes o diferents jornades al voltant de la ciència i la divulgació científica.