Terrassa

Oposició a la pista de gel de Terrassa a les xarxes

Pista de Gel Terrassa Nebridi Aróztegui (1)

S’està duent a terme a les xarxes una campanya d’oposició a l’equipament, que s’obrirà el 2 de desembre

Aspecte de la pista de gel que es va instal·lar l'any passat a la plaça Nova

Com és habitual, la plaça Nova acollirà entre els dies 2 de desembre i 9 de gener la pista de gel de Nadal. Igual que va passar l’any passat, enguany han sorgit algunes veus contràries a la instal·lació d’aquest espai de lleure destinat fonamentalment al públic infantil.

La instal·lació de la pista de gel ha rebut diferents crítiques. A través de les xarxes socials s’ha creat una plataforma contrària a la pista de gel sota el lema “No a la pista de gel de Terrassa“.

Els contraris a l’equipament, que podrien ser grups de l’extrema esquerra, consideren que “en un context d’emergència climàtica, on la pobresa energètica s’ha doblat en l’últim any, la pista de gel té un cost de 56.571 euros i una despesa energètica equivalent a l’energia de set habitatges durant tot un any”.

Per defensar el seu posicionament, els detractors de la pista aporten algunes dades. Expliquen que per omplir la pista “es necessita una despesa de 24.900 litres d’aigua“, que és “contaminada amb un congelant anomenat monopropilenglicol, altament tòxic”. I xifren en 39.800 litres la despesa d’aigua per mantenir la pista de gel, de 400 metres quadrats.

Assenyalen a la seva pàgina web que la pista de gel emetrà 10 tones de CO2. I afegeixen que el cost econòmic és de 14.127 euros. Així mateix, proposen que “els 56.000 euros que costa la pista de gel s’inverteixin a OFIMAPE, l’oficina municipal d’atenció a la pobresa energètica”. Recorden també que, al ple de desembre de l’any passat, l’equip de govern “va votar en contra d’una pista de gel ecològica”.

To Top