Terrassa

La cultura popular ofereix els seus millors moments en un calendari

Duu per títol “Apropa’t a la Cultura Popular!” i es ven a un preu de 10 euros i se n’han llançat 500 unitats

El fotògraf Lluís Clotet, la regidora Rosa Boladeras i el president de la Coordinadora, Aniol Galí / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els 37 grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa ja tenen el seu calendari per a l’any 2023. Porta per títol “Apropa’t a la cultura popular!” i recull una dotzena de fotografies (una per cada mes de l’any) d’algunes de les colles i grups de cultura popular de la ciutat. L’autor de les instantànies és el fotògraf terrassenc Lluís Clotet (col·laborador de Diari de Terrassa), que s’ha encarregat del projecte per tercer any consecutiu.

El calendari, del qual se n’han llançat 500 còpies, és una iniciativa de la coordinadora de grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa. Enguany se celebra l’onzena edició de la posada en marxa d’aquesta iniciativa. Es pot trobar per 10 euros a la llibreria Cinta (carrer de la Palla i carrer Ample), a la llibreria Atenea (Placeta de la Font Trobada) i al restaurant Tecavins de la Rambla d’Ègara. Per als membres dels grups de cultura popular es vendrà a 5 euros.

El calendari recull diversos moments d’actuacions de grups de la ciutat, com la Pàjara de Terrassa (gener), la Papallona de Sant Pere (febrer), la colla de Federins (març), el ball de gitanes de Terrassa (abril), el Bitxo del Torrent Mitger (maig), l’Esbart Egarenc del Social (juny), els Nans i Capgrossos de Terrassa (juliol), els Gegants Bojos de Terrassa (agost), la colla Jove Diables de Sant Llorenç (setembre), l’agrupació folklòrica Amunt i Crits (octubre), el Treure Ball (novembre) i els Diables de Terrassa (desembre).

El calendari recull les celebracions més destacades de la cultura popular a la ciutat i al país a la casella del dia corresponent.

L’obra s’ha presentat aquest dimecres a l’Ajuntament de Terrassa en un acte que ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; el president de la Coordinadora, Aniol Galí; i el fotògraf Lluís Clotet. Boladeras va agrair a la coordinadora de grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa la tasca que desenvolupen durant tot l’any el seu constant treball “per mantenir vives les arrels de la nostra cultura popular”.

L’autor de les fotografies, Lluís Clotet, ha intentat plasmar “sense més pretensions”, les festes típiques de cadascuna de les entitats que hi apareixen. “He intentat escollir la millor imatge de cadascuna de les entitats que hi apareixen, evitant imatges que fossin semblants”.

To Top