Terrassa

L’Ajuntament i Mina salven els pous de Terrassa

L’acord entre l’administració i l’empresa evita la plantació d’arbres sobre els pous d’Abrera que abasteixen la ciutat

Els pous de captació (Abrera) que abasteixen Terrassa, Ullastrell, Viladecavalls i Matadepera / nebridi aróztegui

És més curiós que transcendent. L’Ajuntament de Terrassa i Mina Pública, enfrontats als tribunals per la municipalització de la gestió de l’aigua a Terrassa, han acordat atorgar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el dret de superfície sobre una finca de 20.655 metres quadrats a Can Singla (Abrera), on hi ha els pous de captació d’aigua que abasteixen Terrassa.

La situació és dona després que l’ACA es vegi obligada a compensar, per les obres de millora de capacitat hidràulica del nou col·lector de salmorres fetes al Baix Llobregat, amb la plantació de vegetació a la finca de Can Singla, concretament a una parcel·la que passaria a ser de la seva propietat.

La mesura afectava una infraestructura crítica per Terrassa. Les plantacions podien malmetre les canonades que porten l’aigua a la ciutat, a Viladecavalls, Matadepera i Ullastrell. Davant d’aquest perill, l’Ajuntament de Terrassa ha proposat a l’ACA substituir l’expropiació dels terrenys per un dret de superfície, cosa que l’agència ha acceptat.

L’Agència Catalana de l’Aigua es compromet, en les plantacions compensatòries, a “respectar una franja de tres metres de les canonades d’abastament i conduccions elèctriques” i a “respectar el perímetre de protecció dels pous”.

El ple d’octubre va aprovar el dret de superfície dels terrenys de Can Singla a favor de l’ACA. Ho va fer sobre uns terrenys, els 20.655 metres quadrats de Can Singla, que estan inscrits al Registre de la Propietat a nom de Mina i alhora al Cadastre a nom de l’Ajuntament. Una doble titularitat que forma part del pols l’administració i la companyia lliuren als tribunals. A Can Singla, però, han signat una treva que ha permès arribar a un acord amb l’ACA i salvar els pous d’abastament.

To Top