Terrassa

El conseller Juli Fernández qüestiona la Ronda Nord

En declaracions a la Ser, el conseller de Territori diu que la infraestructura no respon a l’actual context d’emergència climàtica

La B-40, al seu pas per Terrassa. La Ronda Nord continuaria la infraestructura fins a Sabadell, en format d'autovia "tova"/ Nebridi Aróztegui

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, el republicà Juli Fernández, ha parlat per primera vegada del projecte de la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell, una infraestructura que considera caduca. “La realitat que vivim és la d’una emergència climàtica que no teníem fa 10, 20 o 30 anys, quan es va dissenyar aquesta infraestructura”, ha comentat aqust matí en declaracions a la Ser. “Hem de ser capaços de tenir solucions viàries i ferroviàries en el Vallès que responguin a les necessitats de la gent”, ha afegit.

Juli Fernández: “No he vist cap document que concreti res, i l’he demanat”

Fernández s’ha referit a l’acord que l’anterior conseller de Territori, Jordi Puigneró (JxC), va negociar amb el Ministeri de Transports per l’execució del projecte, una obra que projectaria i construiria la Generalitat, finançada amb recursos de l’Estat a través de la disposició tercera de l’Estatut. “No he vist cap document que concreti res -ha dit Juli Fernández-, i l’he demanat. Per tant, el que conec és el que s’ha dit als debats parlamentaris”. I ha afegit, “desgraciadament no hi ha un document sobre el qual pugui posicionar-me, debatre-ho o esmerar-lo”.

La negociació entre la Generalitat i el Ministeri de Transports es va interrompre el mes de juny a la Mancomunitat, quan l’administració catalana va plantar la ministra Raquel Sánchez en la signatura del conveni que havia de donar llum verda a la Ronda Nord. Avui, Fernández va donat per finiquitada la negociació del seu predecessor amb el ministeri. “Hem de ser rigorosos -ha dit-, seriosos i prendre decisions sobre qüestions tangibles”. I ha afegit: “Declaracions d’intencions jo també puc fer”.

El conseller Juli Fernández qüestiona la Ronda Nord
To Top