L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Infància i Adolescència, ha iniciat els treballs d’elaboració del Pla Terrassa Ciutat Jugable. Aquest document, que estarà enllestit en els propers mesos, marcarà els criteris per a la planificació d’una ciutat amb espais públics més adequats per al joc i el lleure.
“Terrassa necessita dotar-se d’una estratègia de ciutat per fomentar el joc al carrer, lliure i gratuït, en la línia de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i amb una mirada interseccional, garantint la inclusivitat i l’equitat”, va explicar aquest dilluns la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, a la Comissió Informativa de Cicles de la Vida. “Volem una ciutat jugable, però això no vol dir només posar més gronxadors o pintar xarranques al terra, cosa que també cal i que ja estem fent. Una ciutat jugable és una ciutat que assumeix el joc com una part més de la vida de la ciutat i de les necessitats de la seva ciutadania”, va dir.
En aquest sentit, el Pla Terrassa Ciutat Jugable constituirà un estudi diagnòstic de la situació dels espais de joc i de lleure infantil i adolescent de la ciutat, valorant la quantitat, distribució, inclusivitat i altres factors, i marcant les prioritats d’acció a partir d’ara.
Per a elaborar l’estudi, l’Ajuntament compta amb el suport d’una consultora que coordina el treball tècnic i està organitzant tallers participatius per recollir els punts de vista de diferents agents. La setmana passada va tenir lloc una primera sessió amb personal tècnic municipal de diferents serveis i fins al novembre s’organitzaran trobades amb AFAs de les escoles bressol i famílies participants en altres projectes de petita infància i altres entitats. També està previst fer una enquesta a membres del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència (CMIAT), i a adolescents participants en projectes com Districte Jove o mitjançant el Punt Jove a l’Institut. Cap a finals d’any està previst finalitzar l’estudi.
El Pla Terrassa Ciutat Jugable s’emmarca en el Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa (PLIA’T), aprovat el passat mes de març, concretament dins la línia estratègica d’espai públic, seguretat i civisme.