El trasllat de la titularitat de l’ermita de Can Boada, de mans privades a municipals, es confirma. Així ho va comunicar l’alcalde, Jordi Ballart, a l’associació de veïns de Can Boada del Pi en una visita al barri fa uns dies. El traspàs de gestió de l’emblemàtic edifici era un dels assumptes de major rellevància pendents en el barri, que ha reclamat de manera reiterada una intervenció municipal per detenir la deterioració de l’antic temple i conferir-li un contingut social. En principi, quan reverteixi en el patrimoni públic, esdevindrà el local de la colla Drac i Bruixes de Ca Boada.
No se sap, però, quan serà això. Fa uns mesos, semblava que l’opció més sòlida era una cessió neta, amb el traspàs de la finca en el seu estat actual, per la qual cosa l’Ajuntament hauria d’emprendre els necessaris treballs de rehabilitació un cop acceptada la cessió.
Ara, segons les darreres informacions, s’ha decidit que l’empresa propietària de l’ermita executi les obres, que han de començar “en breu”, segons les notícies traslladades a l’associació veïnal. Després sí, després es passarà la titularitat a l’administració. La rehabilitació ha d’incloure una restauració d’elements historicoartístics.
Modernista
L’ermita del Sagrat Cor de Jesús, nom real, canònic, de l’immoble, s’alça en un promontori entre la ronda de Ponent, el carrer del Dos de Maig i l’avinguda de Can Boada. D’estil modernista, aquesta obra de l’arquitecte Coll i Bacardí va ser construïda l’any 1910 i està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.
Fa tot just un any es va conèixer que els propietaris havien ofert l’edifici a l’Ajuntament, que va començar a estudiar-ne els possibles usos. Aquest any les negociacions entre les parts han madurat i a l’estiu va transcendir la intenció ferma del consistori d’acceptar el lliurament de l’immoble, que ha experimentat fases de degradació pel pas del temps i els actes vandàlics continuats.