Mural al Casal de Barri de Sant Pere Nebridi Aróztegui (8)
Terrassa

Un gran mural de grafits en un casal cívic de Terrassa

Albert Lco i Josh pinten l’equipament de Sant Pere

Els dos artistes, davant del mural / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ni el mural, quan sigui una realitat, passarà inadvertit, només faltaria, ni passa desapercebut el seu procés de creació. Centenars de vianants observen des d’aquest dilluns passat el treball de dos grafiters, Albert Lco (32 anys) i el seu amic Josh (31), encarregats de decorar dues façanes del casal cívic de Sant Pere de Terrassa: la que dona al passeig del Vint-i-dos de Juliol i la corresponent al carrer del Pintor Viver. Plasmen la seva visió de la història del barri, amb especial esment a les dones.

Mural al Casal de Barri de Sant Pere Nebridi Aróztegui (4)

Representació del Mercat de Sant Pere a l’obra / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“On son? He de parlar amb ells”, comentava aquest dijous una senyora amb rictus de desgrat. Per què, senyora, que és el que no li agrada? L’anciana, no li agradava l’anciana esbossada en la paret de Pintor Viver. Esperi, dona, esperi, li aconsellava un altre veí espectador i expectant. De totes maneres, els artistes estaven allà mateix. Han llogat un elevador per a la primera fase de l’obra. Albert Lco deixa clar que el treball és conjunt. Són dos en un i treballen aquí per amor a l’art, sense afany de lucre. La subvenció municipal rebuda per l’associació de veïns de Sant Pere per a aquest projecte és de 1.200 euros. La creació del mural durarà unes dues setmanes.

Missatges

Albert és de Can Boada i ha deixat la seva feina de peó d’obres per intentar guanyar-se la vida amb la seva passió grafitera, que se li va enroscar en algun lloc situat entre cella i cella quan tenia 14 anys. La riera va ser el seu llenç, confessa aquest artista autodidacta, que es considera “grafiter muralista” per justificar que una part de l’obra de Sant Pere contingui missatges de típica grafia d’aquest àmbit de creació urbana.

Mural al Casal de barri de Sant Pere Alberto Tallón (8)

Ja es es pot veure bona part de la primera fase del grafit / ALBERTO TALLÓN

En la paret del carrer del Pintor Viver conviuran la iaia i una línia fèrria com a remembrança del que era la zona abans del soterrament de la via. A l’altra s’aprecia ja una representació del Mercat de Sant Pere. La intenció és intercalar la història del barri “amb l’expressió del pas del temps”. Del sèpia aquí es passarà al blanc i negre, i al color, i a una explosió de psicodèlia després.

FOTOS | Gran mural al casal de barri de Sant Pere de Terrassa

Un gran mural de grafits en un casal cívic de Terrassa
To Top