Els autobusos municipals aquest dijous eren de franc per commemorar el Dia Europeu sense Cotxes. L’objectiu principal era fomentar una mobilitat més sostenible i, a la vegada, promoure que la ciutadania aposti pel transport urbà i deixi el cotxe. L’Ajuntament de Terrassa, amb la creació de les zones de vianants, persegueix millorar la qualitat de l’aire i incentivar l’ús de la xarxa de transport públic. Els ciutadans consideren que uns preus molt més econòmics col·laborarien en l’augment de passatgers i que moltes persones, possiblement, deixarien el cotxe a casa per anar amb autobús.
Isabel Cerrato, 60 anys: “Em semblaria bé que els preus fossin més assequibles, perquè crec que són molt cars”
“Em semblaria bé que els preus fossin més assequibles, perquè crec que els preus dels autobusos són molt cars. A casa els dos estem a l’atur i econòmicament estaria bé que els abaixessin. Amb una mesura com aquesta, crec que la gent deixaria el cotxe a casa. Fa molts anys que agafo els autobusos municipals i em sembla que el servei està molt bé”.
Santiago Calderón, 61 anys: “Ho estem veient avui, que els autobusos són gratuïts i van molt més plens que la resta de dies”
“Tal com estan les coses ara mateix, amb tot molt car, els preus dels autobusos urbans crec que podrien ser molt més assequibles, ja que hi ha persones que avui dia no poden accedir-hi. Si s’abaixessin els preus, segurament molta gent s’animaria a agafar el transport públic. De fet, ho estem veient clarament avui, que els autobusos són gratuïts i van molt més plens que la resta de dies”.
Laia Dalmases, 21 anys: “S’hauria d’intentar que els preus dels autobusos i els trens fossin una mica més barats”
“Pel fet de ser un transport públic, s’hauria de promocionar i que els preus fossin més baixos. Si no es vol que s’utilitzi tant els cotxes, s’hauria d’intentar que els preus dels autobusos i els trens fossin una mica més barats. Estic convençuda que una mesura d’aquestes característiques, faria que el transport públic es fes servir més i la gent no aniria tant en cotxe”.
Núria Gómez, 41 anys: “A vegades, l’autobús va molt ple segons a quins horaris i s’hauria d’augmentar la freqüència”
“El bitllet de l’autobús hauria de ser més econòmic i, a la vegada, també hauria d’augmentar la freqüència perquè, si l’agafés més gent, seria necessari. A vegades, realment va molt ple, sobretot en alguns horaris, com quan els nens van a l’escola o la gent a treballar. Si s’apliqués una mesura com aquesta, de preus més econòmics, estic segura
que més gent els agafaria”.