Cap Can Roca Terrassa visita d'obres Nebridi Aróztegui (16) (1)
Terrassa

Salut confirma que obrirà el CAP Can Roca de Terrassa el 3 d’octubre

El 29 i el 30 de setembre es faran dues jornades de portes obertes

El CAP Can Roca té entrada pel carrer de Fàtima / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El nou CAP Can Roca obrirà les seves portes el 3 d’octubre. Ho ha confirmat aquest dimecres el Departament de Salut. La setmana passada, Diari de Terrassa ja va apuntar aquesta data com a possible. Hi haurà dues jornades de portes obertes i els 24.000 usuaris de l’ambulatori rebran una carta informativa. El CAP Can Roca és un edifici de nova planta de 1.779 m2 construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa i amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. Amb entrada principal pel carrer de Fàtima, l’edifici consta de planta baixa i primera planta.

L’equipament porta mesos acabat. De fet, el passat 23 de març representants de l’Ajuntament i de la Generalitat van efectuar una visita d’obres. Només faltava material clínic i, sobretot, la dotació de recursos humans. “Aquest és un dia important per a Terrassa. Aquesta ha estat una obra llargament reivindicada. Ens remuntem al 2007, quan l’Ajuntament va cedir aquests terrenys a la Generalitat”, va dir l’alcalde, Jordi Ballart. Eren 15 anys d’espera. La Generalitat va assegurar que el CAP entraria en funcionament “en els propers mesos”, en tot cas abans que acabés l’any.

Cap Can Roca Terrassa visita d'obres Nebridi Aróztegui (12)

Interior del nou centre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquest dimecres, el Departament de Salut ha afirmat que els treballs d’equipament “ja estan a la recta final i està previst que el nou centre comenci a funcionar el proper dilluns 3 d’octubre. La setmana abans es faran diverses accions perquè els futurs usuaris del CAP puguin conèixer les noves instal·lacions. El dimarts 27 de setembre se celebrarà una sessió informativa per a les entitats i associacions del districte 5 al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer”.

El dijous 29 de setembre (de 10 a 13 hores) i el divendres 30 de setembre (de 16 a 19 hores) se celebraran dues jornades de portes obertes.

La Generalitat ha decidit un model mixt de gestió, malgrat les polèmiques generades. L’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) demanaven que el CST assumís la gestió integral de l’equipament, però Salut no ha fet marxa enrere: el CST gestionarà l’atenció primària i Mútua, l’atenció especialitzada.

24.000 pacients

El nou CAP atendrà gairebé 24 mil persones procedents del CAP Rambla (17.700) i del CAP Terrassa Nord (6.100). Aquests 24.000 pacients rebran una carta informativa “en què se’ls explicarà que passen a ser usuaris del CAP Can Roca i se’ls dirà quins professionals tenen assignats. La redistribució de pacients s’ha fet segons criteris de proximitat geogràfica”, indica la Generalitat.

El CAP obrirà de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores. Prestarà atenció sanitària a demanda, programada i urgent; tant a la població adulta com a la població pediàtrica.

Cap Can Roca Terrassa visita d'obres Nebridi Aróztegui (9)

Una de les 32 consultes de l’ambulatori / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“També farà atenció a domicili, seguiment del pacient crònic complex, atenció a la dona, atenció social, odontologia, activitats preventives i de promoció de la salut, tècniques diagnòstiques… I comptarà amb els nous rols professionals derivats del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària: psicòleg comunitari i nutricionista”, afegeix el Departament de Salut.

Plantilla

La plantilla del CAP serà de gairebé 70 persones: metges de família, pediatres, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres. El centre disposa de 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal.

I els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Salut confirma que obrirà el CAP Can Roca de Terrassa el 3 d’octubre
To Top