Terrassa

Somriures solidaris per als més vulnerables

L’Ajuntament ha presentat el conveni que signa amb l’Associació Somriures Dentistes Solidaris per acostar l’assistència odontològica als que no hi tenen accés

El conveni té com a objectiu la igualtat en l'accés a la salut

L’Associació Somriures Dentistes Solidaris signarà pròximament un conveni amb l’ajuntament de la ciutat, que els permetrà donar servei odontològic a les persones en situacions de vulnerabilitat que no hi tinguin accés. L’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, i la sòcia fundadora i directora mèdica del Centre Dental les Escoles, Rosa Ros, han presentat aquest dimarts el conveni, que el batlle qualifica de “molt important”.

L’Associació Somriures va néixer l’any 2016 i, des de llavors, ha organitzat maratons solidàries i projectes que volen apropar els serveis dels dentistes a tothom. Calculen que han realitzat uns 8.000 tractaments a unes 700 persones de la ciutat des del Centre Dental les Escoles. Ros, directora mèdica del centre, assegura que la seva intenció és “arribar a tota la ciutat” mitjançant l’acord amb l’ajuntament. Celebra el conveni amb el consistori i anima a diferents clíniques dentals a sumar-se al projecte solidari, que requereix “una infraestructura important, vocació de servei i temps”.Un cop signada aquesta unió entre l’organització solidària i l’ajuntament, els serveis socials municipals podran derivar als usuaris que ho necessitin al centre dental.

El cost del tractament anirà a càrreg de l’associació de dentistes solidaris. En cas que el pacient pugui assumir una part del cost, l’entitat s’encarregarà de pagar la resta. “Serveis socials determinarà els pacients i el pagament que poden fer, nosaltres hi posarem la part tècnica”, detalla la fundadora de l’associació.

Ballart celebra el projecte, assegurant que “tenim una societat millor gràcies a iniciatives com aquesta”. Per a ell, el conveni neix per “reduir les desigualtats en salut”. Considera que la salut bucodental “és clau per la vida laboral i el benestar de les persones”, aconseguint “una millora substancial de la qualitat de vida de tothom”. És per això que defensa que s’ampliïn els serveis de la sanitat pública per part de la Generalitat i es facin accessibles més serveis odontològics. e

Somriures solidaris per als més vulnerables
To Top