Terrassa

Torna la pedalada popular de la Setmana Europea de la Mobilitat

El mosaic que s’ha fet en anteriors edicions canvia i tindrà aquest any la forma del nombre 100%

Una edició anterior de la pedalada popular / Arxiu

Terrassa se suma a partir d’aquest divendres i fins al proper 22 de setembre a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables i posar de relleu els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorant la qualitat de l’aire i reduint la contaminació.

La iniciativa porta enguany el lema “Combina i mou-te!”, posant així l’accent en la intermodalitat i animant a la ciutadania a moure’s de manera sostenible. “Amb la intermodalitat s’aconsegueix més rapidesa i comoditat en els transbordaments entre els diferents mitjans de transport i fem el transport públic més atractiu”, destaca la tinent d’alcalde de Territori i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares.

Dins de la setmana, l’Ajuntament de Terrassa organitzat, un any més, la Pedalada Popular, una activitat que tindrà lloc aquest diumenge i que té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Segons Melgares, “la bicicleta no contamina, és econòmica, saludable, silenciosa, ràpida… i és un vehicle accessible a gairebé totes les edats. A més, cal tenir present que el context actual d’escassetat de recursos energètics i la necessitat de posar en marxa mesures d’estalvi, posa de relleu la bicicleta com el vehicle més eficient que existeix, ja que el seu ús no requereix cap aportació d’energia externa”.

Com a novetat, el mosaic humà en forma de bicicleta que s’ha fet en anteriors edicions enguany canvia i tindrà aquest any la forma del nombre 100%, amb un missatge que vol transmetre la idea que “la bicicleta pot circular per tots els carrers de Terrassa, i no només allà on hi hagi carril bici i que es tracta d’un vehicle 100%: un vehicle de ple dret a la calçada i que per tant, ha de circular-hi pel centre, com indica la nova Ordenança de mobilitat que va entrar en vigor l’any 2021”, explica l’Ajuntament.

El mosaic es farà cap a les 10 hores, després de la rebuda dels participants a la plaça Nova. Posteriorment, a les 10.30 hores, es donarà la sortida al recorregut que té una durada aproximada d’una hora i mitja. La Pedalada, que no és competitiva i que té un caràcter festiu, passarà per la rambla d’Ègara, l’avinguda de l’Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l’avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l’avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, cap a les 12.00 hores. A l’arribada, es lliurarà a les persones participants una poma, un adhesiu de record i es farà un fotoreclam amb sorteig de regals.

L’itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats. L’organització recorda que tots els infants que hi participin circulant amb la seva pròpia bicicleta, han de poder anar en bici durant 8 km d’un circuit en el qual no hi ha grans pujades, però sí alguna rampa sostinguda.

Pel que fa a les afectacions al trànsit, s’aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de participants.

Torna la pedalada popular de la Setmana Europea de la Mobilitat
To Top