Terrassa

Crespinell vol resoldre el problema d’espai aquest curs

L’escola d’educació especial ja té una proposta per part de l’Ajuntament

Crespinell comparteix projecte i espais amb el Lanaspa

L’escola d’educació especial Crespinell, un dels grans referents en el seu àmbit a la ciutat, ha començat el curs amb un tema anotat a l’agenda que considera del tot prioritari: resoldre la falta d’espai. Representants del centre, gestionat per una cooperativa, tenen ja sobre la taula alguna alternativa de cessió d’espai de l’Ajuntament per traslladar la seu, però encara no està tancada, perquè han de fer reunions amb les famílies i veure quin pot ser el pressupost disponible i el finançament.

Situada al carrer del Pantà, Crespinell és una escola amb 60 places que ofereix infantil, primària, secundària i transició a la vida adulta. Fa molt de temps que el centre cerca una nova seu perquè l’actual és una casa antiga amb moltes limitacions. En aquest anar i venir per explorar espais, Crespinell va proposar un canvi a l’edifici municipal de serveis d’Urbanisme del mateix carrer Pantà, però l’Ajuntament ho ha descartat. Des de l’escola, Toni Garrich, ha explicat que “ens han ofert un altre edifici, que no està al centre, que és que el volíem per proximitat amb el Lanaspa i l’institut Montserrat Roig, amb els que compartim projectes, però sembla que això no podrà ser”. Així i tot, Garrich valora que l’Ajuntament, finalment, hagi fet una proposta que és la que està pendent d’explicar als pares.

Crespinell fa projectes col·laboratius i això fa que el treball sigui més còmode a la casa del carrer Pantà, perquè els alumnes es reparteixen durant la jornada. Actualment, té projectes d’infantil i primària amb Lanaspa i de secundària amb l’institut Montserrat Roig. Amb la pandèmia, i la implantació de grups bombolla, va reubicar el programa de transició al treball en aules de l’escola Font de l’Alba que continua utilitzant.

Crespinell vol resoldre el problema d’espai aquest curs
To Top