Terrassa

Tret de sortida al curs més avançat

Les famílies de diferents escoles de la ciutat valoren molt positivament l’inici prematur del curs, malgrat tenir alguns dubtes

Prop de 20.000 alumnes d’infantil i primària de Terrassa han tornat aquest dilluns a les aules, una setmana abans del que estaven acostumats. El pati de l’escola Lanaspa Giralt ja era ple minuts abans que s’inaugurés oficialment el curs, mentre les famílies es posen al dia i comenten les novetats d’enguany.

La Mari Carmen creu que “és genial que comencin una setmana abans” i la Sílvia coincideix amb ella. El nou calendari és el canvi de què més es parla avui a les portes de les escoles de la ciutat. Tot i que tenia ganes que els nens tornessin a les aules, la Sílvia troba un inconvenient a la mesura: “preferiria que no fessin jornada intensiva, perquè tinc la sensació que s’estaran tot un mes a mig gas com les últimes setmanes del curs”. Sobre les hores de monitoratge no lectiu afegeix que “ja sabem que no faran gran cosa durant aquella estona”.

Els infants terrassencs tornen a l’escola

En Josep Lluís, en canvi, celebra tant l’inici prematur del curs com la jornada intensiva, explicant que “a moltes comunitats autònomes ja ho fan així, les tardes són per les extraescolars”. En general li sembla “un bon mètode”. “A nosaltres ens han sobrat tres setmanes ben bones de vacances”, comenta una altra mare mig bromejant, i és que assegura que “els últims dies abans de començar el curs sempre són més durs”. Expliquen que, quan ja havien tornat de les vacances, van quedar amb diferents famílies de l’escola per retrobar-se abans que comencés el curs: “els nens tenen moltes ganes de tornar”.

Les famílies de l’escola Creixen celebren que la jornada intensiva a les escoles privades i concertades “no ens afecta pels horaris de feina”. Afegeixen que el canvi real serà poc, ja que “en dies totals aquesta setmana extra es recupera amb hores i amb dies de lliure elecció”. Els pares i mares de les escoles públiques, concertades i privades de la ciutat tenen una cosa en comú: moltes ganes que els seus fills tornin a l’escola malgrat haver-se d’adaptar als nous calendaris.

Tret de sortida al curs més avançat
To Top