Terrassa

Terrassa commemora la Diada amb un acte dedicat a Agustí Bartra i Anna Murià

Els fets històrics del 4 de setembre de 1713 es commemoraran amb la lectura d’un manifest i una actuació musical al Claustre del Convent de Sant Francesc

El poeta i escriptor Agustí Bartra

L’Ajuntament de Terrassa commemorarà enguany la Diada de Catalunya amb un acte cultural que girarà al voltant d’Agustí Bartra i Anna Murià, dues figures cabdals de la literatura i de la història de Terrassa, en el 40è i 20è aniversari, respectivament, de la seva mort. L’espectacle BARTRIAN(N)A, del terrassenc Miquel Pujadó, tindrà lloc el dia 8 de setembre a les 19.30 hores a la Casa Museu Alegre de Sagrera i consistirà en la lectura dramatitzada de les obres dels dos autors a càrrec de Mari Pau Huguet, Ferran Frauca, Rosa Cadafalch, Pep Pla i Miquel Pujadó.

El dia 11 de setembre es farà la tradicional ofrena floral institucional a les 10 hores al peu del monument Al vent, d’Albert Novellón, a la plaça de l’Onze de Setembre, a càrrec dels portaveus dels grups municipals i de membres d’entitats de la ciutat.

L’Ajuntament també commemorarà els fets del 4 de setembre, l’incendi i saqueig de la vila de Terrassa l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb la lectura d’un manifest i l’actuació d’Eir grup Vocal al Claustre del Convent de Sant Francesc, el mateix dia 4 a les 19 hores.

L’efemèride commemora els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l’interior del Convent de Sant Francesc, de l’ordre dels frares recol·lectes. L’acte commemoratiu serveix per homenatjar a tots els vilatans de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.

To Top