Terrassa

Terrassa activa el pla d’emergència municipal per intensitat de pluja

Pluja tempesta Nebridi Aróztegui (1)

Davant les previsions meteorològiques rebudes i les pluges que s’estan produint aquest dimecres al matí a la ciutat, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat el pla d’emergència municipal per intensitat de pluges.

El CECAT ha comunicat a l’Ajuntament que es poden produir fenòmens meteorològics severs amb pedra de més de 2 centímetres, ratxes de vent de 25 m/s, esclafits i/o tornados o mànegues amb probabilitat mitjana a Terrassa.

Segons el Meteocat, en 30 minuts s’han acumulat 24,9 mm de pluja a Terrassa.

De fet, els Bombers de la Generalitat han rebut des de les 7 fins a les 11 hores d’aquest dimecres més d’una seixantena d’avisos per les tempestes al Vallès Occidental (66). La gran majoria han estat per filtracions i acumulacions d’aigua.

Per la seva banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’aquest matí 172 trucades per diverses incidències provocades pel temporal arreu de Catalunya. Com en el cas dels Bombers, gran part s’han registrat al Vallès Occidental. Pel que fa als municipis amb més trucades, destaquen Barcelona (19), Sant Cugat del Vallès (12), Cornellà de Llobregat (10), Sant Feliu de Llobregat (10) i Sant Quirze del Vallès (10).

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Davant d’aquesta situació, Protecció Civil recorda les següents recomanacions:

  1. Fes seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
  2. Si has d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
  3. Evita circular o apropar-te, tant amb vehicle com a peu, en llocs on hi pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua
  4. Si et sorprenen precipitacions importants a l’exterioren un lloc urbanitzat busca refugi dins d’un edifici segur i tanca bé portes i finestres. A la muntanya, dirigeix-te a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents
  5. A casa, no baixis a les zones inundables de casa teva com ara el soterrani, el garatge, etc. Queda’t a les zones altes
To Top