gent gran avi mòbil
Terrassa

Terrassa, pionera en un programa de vacances per a la gent gran

Les accions per afavorir l’envelliment actiu creixen

Terrassa és la primera ciutat de Catalunya que promou un programa de vacances per a la gent gran que se sent sola. En aquestes colònies d’estiu, que organitzen l’Ajuntament i la Creu Roja, hi participaran 20 persones, les quals faran una estada de 4 dies, del 28 al 31 de juliol, en una casa de Veciana, poble de l’Anoia. Les persones que gaudiran d’aquesta experiència estaran acompanyades per 8 voluntaris.

El programa, que es diu “Vacances grans”, ha estat presentat aquest dimecres per l’alcalde Jordi Ballart i Loli Bordes, coordinadora de l’assemblea local de Creu Roja, a  l’Ajuntament. Ballart ha manifestat que “ens fa molta il·lusió emprendre aquesta activitat amb l’entitat que és la primera arreu de Catalunya i que va en la línia del nostre compromís amb la ciutadania i amb la gent gran”. De la mateixa manera s’ha expressat Bordes, qui ha destacat que és molt important perquè és un nou recurs de lluita contra la soledat de les persones. “La soledat no volguda comporta afectacions en la salut a escala emocional i físic. Per això és bo que hi hagi accions que busquin la interrelació social”.

Durant la sortida de vacances, organitzadors i tècnics han preparat un programa de dinàmiques de coneixença i cohesió, caminades, activitats de psicomotricitat, de millora de la memòria, de millora de la memòria i la salut, i activitats de caràcter emocional.

Tant per l’Ajuntament de Terrassa com per a Creu Roja, l’envelliment de la població s’ha convertit en un desafiament social i sanitari, però també econòmic, i que va a l’alça. A Terrassa, concretament, ja es comptabilitza que el 17,09% de la població són persones majors de 65 anys (un total de 38. 124 persones).

Les persones grans en situació de vulnerabilitat i en situació de soledat es troben especialment exposades a diversos factors: el gènere, l’edat, la situació laboral, el nivell d’estudis, els recursos econòmics, l’estat de la salut i el mateix entorn, factors que s’agreugen en cas que la persona gran visqui sola al seu domicili. És per això que, des del Servei de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa i des de Creu Roja, s’ha plantejat aquest projecte piloti amb  la voluntat de consolidació en el temps.

Terrassa, pionera en un programa de vacances per a la gent gran
To Top