Terrassa

La Facultat d’Òptica de Terrassa organitza el 13è Congrés Nacional del Color

Professionals i experts nacionals i internacionals d’universitats, centres de recerca i empreses abordaran els darrers avanços i aplicacions de la ciència i la tecnologia del color

Els darrers avanços i aplicacions de la ciència i la tecnologia del color centraran el 13è Congrés Nacional del Color, organitzat de forma conjunta pel Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) i la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) del Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Terrassa. El fòrum reunirà, del 29 de juny a l’1 de juliol en línia, professionals i experts nacionals i internacionals d’universitats, centres de recerca i empreses.

Entre les conferències destacades, destaca la titulada “El color en l’arquitectura per al benestar“, en què la professora Ana Torres-Barchino, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València (UPV), abordarà la relació entre el color i l’arquitectura per millorar la qualitat de vida de les persones. Per aprofundir en la relació del color amb l’art i l’arquitectura, el congrés també comptarà amb una sessió en què reconeguts experts i professionals tractaran temes com l’aplicació d’smartphones en l’anàlisi colorimètric de rèpliques de pintures rupestres, els reptes de la conservació de les arquitectures pintades o les orientacions cromàtiques en centres residencials de persones grans per al benestar.

Pel que fa al color i la indústria, l’investigador Francisco M. Martínez-Verdú, de l’equip de Ciències del Color de la companyia de pintures Axalta Coating System, al Centre d’Innovació Global de Philadelphia, als Estats Units, oferirà una conferència per parlar dels darrers avanços de l’estudi del color en el sector industrial, en concret en l’àrea del desenvolupament de pintures. En la mateixa línia, el congrés analitzarà també l’estat de l’art de la ciència i la tecnologia del color, amb intervencions de diferents experts que tractaran qüestions com els sistemes de visió hiperespectrals, la validació de test de daltonisme en 3D i realitat virtual o l’aplicació de la tecnologia del color per a l’anàlisi i el control de qualitat de determinats aliments.

En l’àmbit de la salut, Marisa Rodríguez-Carmona, professora del centre de recerca Applied Vision Research’ de la City University of London, oferirà una conferència en què parlarà dels darrers avanços de la ciència i la tecnologia del color aplicada a l’àmbit de la salut, en àrees com el diagnòstic de les anomalies en la visió cromàtica, l’estudi dels canvis en el rendiment visual en relació amb l’envelliment i la malaltia, o l’optimització en els mètodes d’avaluació de les deficiències cromàtiques.

D’altra banda, la percepció del color i la seva relació amb l’educació centrarà la darrera de les sessions del congrés, en què s’analitzaran aspectes com l’elecció del tipus de paper i la il·luminació en impressió per a dicròmates i tricròmates anòmals; la mesura de llindars de discriminació cromàtica i de la relació cromaticitat-lluminositat en un laboratori docent o la influència del to dels pigments d’absorció en la percepció d’sparkle.

Per part de la UPC, el Congrés Nacional del Color presentarà dos treballs innovadors desenvolupats per investigadors vinculats al CD6 i la FOOT: l’ús d’una càmera de fons d’ull multiespectral per diagnosticar malalties; i la combinació de tècniques de microscòpia confocal i de mesura del color per diagnosticar malalties de la sang.

El Congrés Nacional del Color és una iniciativa del Comitè del Color de la Sociedad Española de Óptica (SEDOPTICA) que s’organitza de forma triennal des de l’any 1989. L’objectiu és oferir un fòrum de discussió multidisciplinari sobre temes relacionats amb la ciència i la tecnologia del color, un àmbit d’estudi molt rellevant per al desenvolupament científic, educatiu i industrial. Les inscripcions són en línia.

La Facultat d’Òptica de Terrassa organitza el 13è Congrés Nacional del Color
To Top