Terrassa

Formació per a entitats que vulguin col·locar punts liles

Tres entitats que organitzen festes aquest cap de setmana ja s’han format

Els punts liles són presents a la Festa Major des de l'any 2018

El Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament ha organitzat tres sessions de formació adreçades a les entitats i associacions de la ciutat que estiguin interessades en organitzar “Punts Lila i+” en qualsevol activitat d’oci a l’espai públic, com per exemple a les festes majors dels barris.

Aquesta setmana s’ha dut a terme la primera sessió formativa per via telemàtica a l’Associació de veïns de Torre-Sana, a l’esplai La Fera i a l’entitat LGTB+ Terrassa. Les tres entitats organitzen festes majors o activitats a l’espai públic aquest cap de setmana. A banda de resoldre dubtes organitzatius i qüestions logístiques i de funcionament que cal preveure abans, durant i després de la festa, les entitats han rebut el document ‘Recomanacions per organitzar un “Punt Lila i+” a les Festes Majors dels barris, elaborat pel servei de Polítiques de Gènere.

El document contempla un breu marc conceptual sobre els “Punts Liles i+”, així com criteris d’intervenció i una proposta de circuit bàsic d’actuació. L’Ajuntament facilitarà a les entitats participants un seguit de recursos i materials de sensibilització i difusió. Els propers dies 21 i 28 de juny, de 16.30 a 18 hores, es duran a terme les següents sessions, també de forma telemàtica, per facilitar la participació de totes les entitats que hi estiguin interessades. Per sol·licitar la formació en algun d’aquests dos dies, les entitats o associacions interessades han d’enviar un correu electrònic a polgenere@terrassa.cat.

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, felicita les entitats que de forma desinteressada vetllen per activitats lliures d’agressions masclistes i les anima a formar-se en aquesta matèria. En aquest sentit, recorda que “oferir formació contínua en matèria d’igualtat i violències masclistes adreçades a les entitats i associacions és fonamental perquè esdevinguin agents de detecció i derivació als serveis especialitzats”.

Els “Punts Liles i+” són espais en què es proporciona informació i atenció davant d’agressions sexuals i comportaments sexistes i LGTBI-fòbics en espais de festa o activitats al carrer. L’Ajuntament de Terrassa instal·la “Punts Liles i+” a la Festa Major des de l’any 2018. S’emmarquen en la campanya “Només un sí és un sí” que els serveis de Polítiques de Gènere i LGTBI+ impulsen per prevenir les agressions
sexuals, la LGTBI-fòbia i els comportaments sexistes.

Formació per a entitats que vulguin col·locar punts liles
To Top