Terrassa

Darrers enderrocs a Ca n’Anglada

L’esponjament del barri s’acosta al final amb l’aprovació del projecte d’enderroc de l’últim edifici

6 de cada 10 edificis estan tapiats per evitar ocupacions /Arnau Alcalà

El projecte d’enderroc dels dos immobles situats als números 1 del passatge de la Previsió, i 2 del passatge de la Constància ha superat el tràmit d’aprovació definitiva. Es tracta dels dos últims blocs inclosos al projecte d’esponjament del tram nord del barri de Ca n’Anglada, concretament un edifici interior amb dues portes i 40 habitatges.

El tràmit permetrà portar a licitació l’enderroc dels dos immobles. Prèviament, ja han estat enderrocats els dos blocs situats al passatge de la Concòrdia 1 i 3, inclosos també a aquesta tercera i última fase. Un conveni signat l’any 2017 per l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, recollia una inversió de 7,5 milions d’euros per aquesta tercera fase, amb una aportació al 50% per part de les dues administracions.

Els edificis dels passatges de la Constància i de la Previsió es van construir l’any 1969 i estan situats al tram nord-est de Ca n’Anglada, a l’interior d’una illa delimitada pel carrer de Jacint Elies al sud, el passeig del Vint-i-dos de Juliol al nord, Sant Crispí a l’est i el carrer de Santa Cecília a l’oest.

A partir d’ara, l’Ajuntament tancarà les expropiacions pendents i es donarà pas a la demolició / Arnau Alcalà

Els dos blocs han patit una situació de deteriorament progressiu motivat per la precarietat econòmica dels seus habitants i pels processos de desnonaments. En el moment que s’ha procedit a la redacció del projecte d’enderroc, que ara ha estat sotmès a aprovació definitiva, 6 de cada 10 habitatges estan tapiats per evitar ocupacions. Especialment, als pisos situats a la planta quarta i als baixos, ambdós de més fàcil accés, s’han tapat totes les obertures. En els altres pisos s’han bloquejat les portes i els forats que donen al celobert.

En tots els casos, els propietaris o els llogaters han retirat els elements orgànics o inflamables per evitar incidents i s’ha procedit a donar de baixa els serveis (aigua, llum, gas i telefonia).
A partir d’ara, i a mesura que l’Ajuntament de Terrassa vagi adquirint els habitatges, es procedirà el seu tancament fins a l’execució de l’enderroc. En aquesta darrera demolició de dues escales, serà necessari invertir uns tres mesos. El projecte té pressupost entorn dels 300 mil euros.

9 blocs i 184 habitatges

Quan es procedeixi a l’enderroc dels dos darrers blocs dels passatges de la Previsió, 1, i de la Constància, 2, s’haurà executat tot el Projecte d’Esponjament del barri de Ca n’Anglada.

Durant el procés s’hauran enderrocat 9 blocs (184 habitatges) i s’hauran reallotjat més de 120 famílies, en un treball minuciós que ha cercat una solució pràcticament a mida de cada cas, consensuada amb els propietaris i residents. Aquest tràmit l’ha portat a terme l’Oficina de l’Esponjament de Ca n’Anglada, integrada per l’Ajuntament i l’Incasol.

L’objectiu del projecte d’esponjament de Ca n’Anglada és reduir la densificació dels nomenats pisos de la Vitasa per millorar les condicions de vida dels habitants de la zona. La inversió global arribarà als 17 milions d’euros, finançats al 50% per la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa.

Darrers enderrocs a Ca n’Anglada
To Top