Son prop de 400 metres caminant. Tampoc és per a tant, preguntarà algun incaut. Sí que és per a tant si qui duu a terme aquest trajecte és un castell. Perquè els castells es poden animar, caminen, i això no és una fantasia onírica. Des del 2014, els Minyons fan cada any (sense comptar el parèntesi de la pandèmia) un pilar de quatre caminant. Aquest dissabte el repetiran: el muntaran a la plaça de la Creu Gran i el traslladaran fins a les esglésies de Sant Pere, la Seu d’Ègara. És la Diada del Patrimoni, que enguany ha estat incorporada al festival Límbic.
L’acte començarà a les 18 hores. La colla castellera malva assaja la consecució d’aquest pilar desde principis de maig. Es va entrenar per a la fita aquest dimecres i ho tornarà a fer aquest divendres. L’aposta caminada “té el seu què”, diu un portaveu de la colla.
Té el seu què per diverses raons: perquè aquesta formació mòbil es construeix una vegada a l’any, perquè comporta una dificultat evident i perquè en aquesta ocasió el tronc s’ha renovat: la seva alineació és nova al complet. Cap dels components de l’última edició, la del 2019, repeteix. No és fàcil fer que un castell camini i els assajos han estat pocs en comparació amb altres formacions, tenint en compte que la cita és una a l’any, però la confiança dels malva és sòlida. Unes vint persones integraran el grup itinerant, sense comptar els grallers. El pilar ha de ser àgil i no cal molta pinya.
Pel pont
A Girona, els castellers fan un pilar que puja les escales de la catedral. A Tarragona les baixen i transiten cap a l’Ajuntament. Aquí, a Terrassa, els Minyons carreguen el seu pilar de quatre i el fan marxar a través del pont de Sant Pere, amb la meta a les esglésies i el parc de Vallparadís als costats, i la mirada de guaita de la Mola al fons.
Després, a les 18.30, arribarà dins del recinte de la Seu d’Ègara l’actuació convencional, que els Minyons compartiran amb els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sabadell.