Terrassa

Terrassa Street Art culmina edició amb l’espectacle “Amor a l’Art”

La gala torna al carrer aquest dissabte, a la plaça de Lluís Companys

Taller de grafitis a una edició anterior del TSA

Dissabte la plaça Lluís Companys acollirà l’espectacle participatiu “Amor a l’Art”, resultat de la setena edició del projecte d’art comunitari Terrassa Street Art (TSA), una iniciativa que convida a la ciutadania a endinsar-se en la cultura i a fer d’artistes. El programa torna a sortir al carrer, el seu espai natural, després de dos anys de pandèmia, i ho fa amb un grapat de novetats.

L’espectacle de dissabte és el resultat de més de 30 tallers gratuïts desenvolupats durant només 6 setmanes a la xarxa de biblioteques de la ciutat i, aquest any, també al centre cívic President Macià i amb els usuaris de Prodis i Fupar. En el projecte TSA han participat aquesta edició 230 persones, majoritàriament infants, però també adolescents i persones adultes, entre elles “un egarenc de 99 anys”, explica Joan Martínez Colàs, responsable amb Laia Camps, de la direcció artística del projecte.

Joan Martínez i Laia Camps, integrants de Barcelona Clàssic Concert, han presentat aquest matí l’espectacle participatiu “Amor a l’Art”, acompanyats de la regidora de Cultura Rosa Boladeras. El servei municipal de Cultura i Barcelona Clàssic Concert despleguen el projecte com a iniciativa d’art comunitari i dinamització cultural al territori.

L’espectacle “Amort a l’Art” es podrà veure dissabte 28 d’abril a les 18’30 hores a la plaça de Lluís Companys

L’espectacle de dissabte és el resultat de l’experiència immersiva en l’art i la cultura d’infants i adults de tota la ciutat. A través dels diferents tallers de música, pintura, dibuix o dansa, els usuaris han treballat tant les actuacions com l’actuació. La gala, que inclou disciplines com el gòspel, el folklore marroquí, la música clàssica i la dansa, comptarà amb dos populars artistes com a convidats: l’actor Jordi Garreta (Melero a la sèrie Cuèntame), que farà de conductor de l’espectacle, i la compositora i cantant Atenea Carter.

L’èxit d’aquesta edició del projecte ha trascendit la ciutat. Hi han participat 230 persones, algunes procedents de Sabadell, Santa Coloma, Rubí i fins i tot Barcelona

Laia Camps ha explicat que aquesta edició ha estat molt especial. La recuperació de la presencialitat ha permès incrementar el nombre de tallers i incorporar noves modalitats com el taller d’orquestra. “Volíem seduir a un públic, el preadolescent, que es resistia a participar”.

La iniciativa ha estat un èxit. “S’han incorporat alguns estudiants de conservatori i molts altres nois i noies que han començat per primera vegada a tocar un instrument”.
La iniciativa ha donat com a resultat “un conjunt orquestral eclèctic” explica Joan Martínez Colàs.

La regidora de Cultura Rosa Boladeras, al centre, acompanyada dels directors artístics del TSA, Joan Martínez Colàs i Laia Camps.

Amb la voluntat d’integrar a tothom, s’han facilitat instruments als participants i s’han adaptat els materials. “Quan ha estat necessari, hem fet partitures a la carta –explica el director artístic-. L’art sempre té la capa de ser difícil i car. Nosaltres volíem trencar amb aquest tòpic”.

La regidora de Cultura Rosa Boladeras ha afegit que “durant temps ha passat al món de la cultura un fenomen que li ha anat en contra. Semblava que la cultura era per a intel·lectuals. I qui són els intel·lectuals? La cultura és de tots, la cultura som tots”. Boladeras ha felicitat els directors i els monitors del TAC per l’èxit d’una iniciativa que utilitza l’art com a eina de promoció de la cultura i d’integració social.

El programa Terrassa Street Art “és lúdic, però amb vocació de fer-ho molt bé”. Laia Camps explica que els tallers es plantegen com a una activitat divertida i creativa, tanmateix amb “l’esforç que implica una activitat artística que ha de culminar en un espectacle. La realitat és que quan veuen el resultat, estan molt contents”. Aquesta feina rigorosa garanteix dissabte un espectacle participatiu i coral.

En la setena edició del TSA s’han programat tallers de dansa urbana i hip-hop, amb Cristina Navarrete, d’escenografia, amb la pintora egarenca Cristina Valverde,  o de dibuix, amb Jaume Rosell, dels Urban Sketcheers. Aquest any han participat nens, adolescents i adults egarencs, però també persones procedents d’altres municipis com Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Rubí i fins i tot Barcelona. “Ens fa molta il·lusió que la gent faci aquest esforç per venir a participar a Terrassa”, han comentat aquest matí els directors artístics.

Terrassa Street Art culmina edició amb l’espectacle “Amor a l’Art”
To Top