Terrassa

Façanes modernistes per redescobrir

Edificis dels arquitectes LLuís Muncunill, J. Ma. Coll i Bacardí i S. Soteras

La façana de la Casa Bunyolero al Portal de Sant Roc

L’empremta de l’arquitectura modernista a la ciutat és ben present. Proposem algunes construccions diverses projectades per Lluís Muncunill, Josep Maria Coll i Bacardí i Salvador Soteras per ampliar mirades sobre el patrimoni de la ciutat. Fotos: Nebridi Aróztegui 

Casa del Bunyolero, C/ Portal de sant Roc, 54

L’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí va reformar aquest edifici plurifamiliar el 1916. El projecte va incloure també la façana d’estil modernista. Destaquen les rajoles amb decoració floral de garlandes i corones sobre fons blanc i a la barana ondulada que remata la cornisa de l’edifici i s’usa el trencadís.

Casa Barata,   C/Sant Pere, 32-34

L’insigne Lluís Muncunill va firmar el 1905 el projecte de la reforma de la casa pairal dels Barata. Cal fixar-se en la façana d’inspiració naturalista, amb esgrafiats pintats vegetals i florals als pisos.

Cases Montset i Gorina,  C/Font Vella, 91-93 

Són dues cases contigües a les quals es pot apreciar la versatilitat de Lluís Muncunill, ja que dissenya façanes amb formes i materials diversos. Les construccions daten entre 1902 i 1907.

Cases Ignasi Escudé,  C/Nord, 77-79 

Les dues cases van ser projectades per Lluís Muncunill entre 1905 i 1909. A la de l’esquerra, destaquen les obertures en forma d’arc i la balconada de ferro forjat

Seu Banc de Terrassa,  C/Sant Jaume, 24

Salvador Soteras va projectar aquest edifici monumental per ubicar la seu del Banc de Terrassa l’any 1909. L’arquitecte va combinar els estils eclèctics i modernista. Els elements més interessants es troben a la galeria de cinc finestres a la part superior, on hi ha dos mosaics al·legòrics al comerç i a la indústria.

Façanes modernistes per redescobrir
To Top