Les piscines municipals tornaran a obrir aquesta temporada d’estiu i ho faran amb menys mesures restrictives que el 2020 i 2021. Donat que “persisteix el risc de noves onades -va dir ahir Ona Martínez, portaveu municipal d’ERC- la qual cosa podria suposar haver de tornar a escenaris viscuts, tant el servei com les tarifes s’ajusten” a la nova situació.
Les piscines obriran en dos torns de matí i tarda i tancaran a migdia per fer “les tasques de neteja i manteniment”. Hi haurà limitacions en l’ús dels vestidors, del guarda-roba i de l’espai de pícnic, a banda de l’aforament.
L’ajust més important s’aplicarà al règim de preus de les piscines municipals. Aquest estiu no haurà abonaments individuals ni familiars. Les raons, explica el govern, són que “ningú podrà gaudir de les piscines de manera il·limitada, el control a la porta serà dificultós” i la supressió puntual dels abonaments evitarà “possibles reclamacions en cas de rebrot de la Covid-19 i un nou tancament de les instal·lacions”.
Els abonament per raó econòmica també queden suspesos aquest estiu.
Tarifes especials per casals i campus
A les piscines municipals, per tant, només es podrà accedir amb entrades individuals. Aquestes tindran un preu únic, com el 2021, tot i que es preveu una taxa específica per casals i campus d’estiu.
Les entrades individuals, per persona i torn, costaran 2,5 euros, que en cas dels jubilats serà de 2 euros. Els casals i els campus d’estiu pagaran 1,75 euros i la targeta multi-personal de 10 usos costarà 20 euros.
Els menors de 14 anys podran entrar a les piscines municipals de forma gratuïta.
La proposta de noves tarifes passarà demà per ple. El Consistori haurà de donar el seu vist i plau a la modificació provisional de les ordenances fiscals sobre instal·lacions esportives municipals, per ajustar les noves taxes a la realitat del moment.
Al mateix dictamen també es votarà el model de tarifació social per a l’Escola de Música i l’Escola d’Art, a banda de la simplificació de les tarifes de les escoles bressol.
El ple també votarà el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de Terrassa i del protocol d’actuació en cas d’episodis ambientals de contaminació. El pla té un pressupost d’1,3 milions i inclou un paquet de 25 mesures en 5 grans blocs: seguiment de la qualitat de l’aire; del model urbà i de mobilitat; dels serveis municipals; dels sectors productius i engegar una campanya de difusió i conscienciació.
El ple d’abril tornarà a esclatar la veu de les entitats al torn de participació ciutadana. El Moviment per unes Pensions Dignes demanarà adequar el tram i l’import anyal de la targeta blanca als ingressos dels usuaris. Hi haurà una intervenció particular sobre la situació de la seguretat al barri de Sant Pere i una proposta de l’Associació de Veïns de Can Roca sobre la comissió municipal de Transparència.
La sessió de divendres se celebra una setmana després que els partits protagonitzessin un ple intens divendres 22 d’abril, en el segon Debat sobre l’Estat de la Ciutat celebrat a Terrassa. Set dies més tard, els grups municipals tornen al ple per a viure una nova sessió que s’espera més curta i relaxada.
Set propostes i un acord sobre el Catalangate
Els grups municipals porten al ple de demà set propostes de resolució, dues de les quals a càrrec dels socis de govern (ERC i TxT). Una d’elles busca afavorir la pràctica esportiva i en competicions dels MENA. Ciutadans demana que es reservin places a casals d’estius per als refugiats ucraïnesos, incorporar autors egarencs als fons de les biblioteques i suport a la candidatura de l’Asamblea por la escuela bilingüe al premi Príncipe de Astúrias. JxT reclama espai per l’oposició a la revista virtual Visquem i el PSC que l’Ajuntament demani a la Generalitat la gratuïtat a tota l’educació infantil (0-3 anys). Finalment, ERC busca, via acord de junta, suports per exigir que s’investiguin les escoltes a l’independentisme.