L’Ajuntament de Terrassa organitzarà el proper dimecres 4 de maig una jornada de creació d’aliances per abordar els nous reptes educatius de la ciutat. L’objectiu és implicar tota la ciutat en els reptes de futur de l’educació. La jornada, que s’emmarca en el projecte Terrassa Aprèn, tindrà lloc a l’Escola Serra de l’Obac a partir de les 17.30 hores. És oberta a professionals de l’educació, serveis públics, entitats, empreses, famílies i a tota la ciutadania.
La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha fet una crida a participar a la jornada: “Hem plantejat una jornada oberta a tothom perquè l’esperit de Terrassa Aprèn és que l’educació és cosa de tothom, de totes les persones. Tothom educa i tothom aprèn, cada dia de la nostra vida, en la nostra interacció quotidiana amb l’entorn. Per això tothom ha
de poder dir la seva”. La regidora ha afegit: «Tenim al davant reptes com superar els estereotips de gènere en la trajectòria educativa d’infants i joves; acabar amb la segregació educativa, dins i fora de l’escola; o encaixar millor les aspiracions de l’alumnat i les necessitats del mercat laboral. Tot això només ho podrem fer si ens hi posem junts”.
La jornada inclourà una ponència inicial a càrrec del president del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Viñas, i a continuació les persones assistents es dividiran per eixos de treball en tres grups. A partir d’aquí s’identificaran els reptes a abordar i es crearan grups de debat que tindran continuïtat després de la jornada. Aquells que vulguin participar a la jornada s’hi han d’inscriure amb aquets formulari: https://forms.office.com/r/SmTcMZLJEb.
Terrassa Aprèn, el nou projecte educatiu de ciutat és el projecte que l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa per implicar tota la ciutat en l’educació com a motor de canvi i progrés social, creant dinàmiques de col·laboració permanents entre tots els agents. La iniciativa parteix de la necessitat d’actualitzar el Projecte Educatiu de Ciutat de Terrassa (TPEC) de l’any 2003, integrant noves perspectives i adaptant-se al panorama actual. En aquest sentit, el primer pas del projecte ha estat elaborar una diagnosi sobre la situació de l’educació a la ciutat. Al gener es va dur a terme una jornada tècnica amb mig centenar de professionals dels serveis municipals, i al març una segona jornada amb les entitats que formen part de la Xarxa Terrassa Educa.
Després de la jornada del 4 de maig, els grups de treball continuaran debatent els reptes assignats i a finals d’any hi haurà un gran fòrum ciutadà com a cloenda d’un procés participatiu que proporcionarà les guies per a les polítiques educatives del futur i permetrà plantejar fórmules de continuïtat per garantir una participació ciutadana permanent en l’àmbit de l’educació a partir d’ara.