Terrassa

De vacances per Terrassa

Cinc personatges proposen alternatives per gaudir d’una Setmana Santa intensa i divertida a la ciutat

Arriben les vacances de Setmana Santa i ho fan gairebé sense restriccions. La pandèmia ens dóna una treva i es tracta de gaudir de les festes, també si ens quedem a Terrassa. Cinc personatges de referència en la música urbana, l’esport, el periodisme, la gastronomia i la comunicació ens proposen aprofitar aquests dies per gaudir de la ciutat de tantes maneres com puguem imaginar.

MARC RIBAS

Cuiner

El xef més mediàtic de Terrassa es queda a Terrassa aquesta Setmana Santa amb la seva família i ja pensa a tocar natura. El confinament el va fer descobrir la muntanyeta de Can Boada i l’espai natural que l’envolta i ara suggereix com a una bona alternativa “sortir a passejar. Nosaltres ho fem en família. Ha estat una descoberta, està a tocar de la ciutat i ens agrada molt”, comenta en una pausa de rodatge. En Marc és de reservar-se una estona per poder fer un cafè i gaudir de la tranquil·litat d’una passejada pel centre de la ciutat. Aquesta Setmana Santa proposa “fer un volt a mig matí per l’entorn del Mercat, gaudir de l’espai per a vianants i fer un cafè o un bon esmorzar als establiments de la zona”. El cuiner ens recorda que aquesta setmana treballa i que per a ell, “la millor opció és anar a la Taverna del Ciri”.

Muntanyeta de Can Boada: A dos minuts dels barris de Can Boada i el Poble Nou i a només 7 minuts del centre de la ciutat.
Taverna del Ciri: carrer d’Antoni Torella, 66

MARTA CARRERAS

Periodista

La Marta Carreras és una periodista tot terreny i, com a tal, planifica una Setmana Santa intensiva i variada per fer “en família”.
“Amb els nens, jo començaria un matí al Trenet en miniatura del Parc de Vallparadís -diu-, Només costa 1 euro i els encanta. És una alternativa que et permet completar el matí caminant o corrent pel parc i prenent un vermut a la gespa”.
Sense moure’s gaire, el patrimoni egarenc brinda la possibilitat de fer una immersió familiar a la història de Terrassa. “Jo ho tinc pendent, però ho suggeriré a tothom que es quedi a Terrassa aquesta Setmana Santa”.
La periodista planteja una visita al Castell de Vallaparadís “per conèixer el passat de la ciutat”. És una bona opció també pels més petits, donat que “xalen amb les fortificacions i la seva història i al·lucinen descobrint qui vivia al castell i perquè servia”.
Si pica la gana, la Marta Carreras no s’ho pensa i proposa anar al carrer de La Palla. “És petit i còmode, sense cotxes. Els nens poden córrer, com si fóssim a un poble”.
La Marta es decanta per seure “als restaurants “El Vapor Gastronòmic o el Cel de les Ocques, per la qualitat del menjar”, diu.
Amant del cinema, la periodista valora molt la possibilitat d’introduir als nens en l’univers de la filmografia, per això inclou a la seva agenda “una sessió de cinema infantil al Cinema Catalunya”.
I seguint amb les criatures, un dels dies laborables suggereix passar una estona amb els més petits a la ludoteca “Nebulae, Desenvolupament”. “És un espai que disposa de sessions de joc lliure per a infants i pares i organitza tallers que són una meravella”.
Més tard, arriba el moment de “gaudir de la xocolata”. Qualsevol dia de Setmana Santa és bo per submergir-se en el plaer més dolç acompanyat dels infants. “Jo em perdria al Quim Cacau, del carrer de la Palla o bé al Nonas, a la Rutlla, on fan uns pastissos casolans boníssims i tenen un espai perquè juguin els nens”.

Castell de Vallparadís: C. de Salmerón, 17. De dimecres a dissabte: de 10 a 13.30h i de 16 a 19 h. Diumenges, d’11 a 14 h. Dilluns, dimarts i festius, tancat

Trenet de Vallparadís: Circula tots els diumenges, d’11 a 13.30 hores, excepte durant el mes d’agost. El tíket és un bitllet de col·laboració. Els ingressos es destinen a l’adquisició, construcció i manteniment del material mòbil i instal·lacions.

ROC MASSAGUER

Outconsumer 

El periodista i youtuber Roc Massaguer ens proposa un mix de vacances a Terrassa, amb uns matins intensius amb criatures i tardes de sofà per explorar l’univers Twitch. “Jo començaria un matí amb els nens, fent una passejada en bici pel Parc de Vallparadís i reservaria un altre matí per visitar el MNACTEC. És molt divulgatiu i mai està massificat”. El Roc explica que els seus fills “flipen amb les motos i els cotxes, amb tot el que es pugui tocar”.
Com que hi ha dies, “una pujada a Sant Llorenç estaria genial, pel Camí dels Monjos i dinant al restaurant de la Mola”. A Roc Massaguer li encanta jugar a paddle amb la seva parella. “Hi ha molta oferta a Terrassa i la Setmana Santa pot ser una bona oportunitat per socialitzar i conèixer gent”, diu. I per les estones de sofà, “jo aprofitaria per descobrir l’app Twitch. Són connexions en directe en les que pots participar per xat. Hi ha infinitat de continguts molt interessants”.

MNACTEC: Obre tota la setmana. Els festius, només al matí. Dilluns de Pasqua tanca.

Francina Gorina La Queency

LA QUEENCY

Cantant

La Setmana Santa dóna per a moltes nits de festa a La Rasa. Ho diu la intèrpret de música urbana i sociòloga Queency, per a qui aquestes vacances són “un bon moment per sortir de copes i de festa a la Rasa. Hi ha molta oferta i bon ambient”. L’artista té una proposta molt personal per aquests dies. “Tots els meus amics havien llegit i vist la saga de Harry Potter, però jo no. La vaig descobrir al confinament i ara que ha sortit “Animales fantásticos: Los secretos de Dumbledore”, suggereixo fer una marató per recuperar-les i veure-les de tirada aquests dies”. La Queency creu que una setmana dóna per a molt i llença dues alternatives per fer turisme de proximitat. “A mi em passa que vaig amb amics a altres barris i no conec prou el meu. Sóc de Can Palet, on hi ha botigues, bars i una història per conèixer. Passa a tots els barris, de manera que aquesta setmana podem gaudir-los”. I si bé algú de fora, “doncs li ensenyaré primer de tot la Masia Freixa. Ja ho sé -diu-, és l’edifici més emblemàtic de Terrassa, però és preciosa. Proposo descobrir-la. Jo des que anava a escola que no la coneixia i val molt la pena”.

Locals de la Rasa: Zurito, La República, Sala Rasa 64, Born Music i Reina Victòria
Masia Freixa: Visita guiada i gratuïta de dilluns a diumenge a les 12 hores. Cal reservar https://inscriu.me/ca/visita-guiada-a-la-masia-freixa-inscripcions-abril-2022

JAUME LEIVA

Atleta 

Quedar-se a Terrassa aquests dies és una oportunitat per a gaudir de la natura, que la tenim a peu de casa. El corredor Jaume Leiva proposa tres dies “d’esport, oci i família”. Comença pels “amants de l’esport. Sí o si -diu- aneu a fer uns ‘cacos’, que vol dir caminar i córrer per prat de la Serra de l’Obac i per llocs no tan coneguts com la Mola o el Montcau. Jo suggereixo anar per l’entorn de Les Pedritxes i per la zona de la Casa Nova de l’Obac, una ruta pel Parc Natural i la Serra de l’Obac que és impressionant per caminar, per córrer i per fer sortides en família”. I si ens agrada més la bicicleta, aquesta Setmana Santa toca fer cames “pujant pel Coll d’Estenalles, baixant fins a la cruïlla de Mura i aprofitar per visitar el poble, que és molt bonic. I tornant per la part del Bages, fins a Matadepera”. En un pla més relaxat, “a mi m’encanta anar a Parc Vallès a sopar i fer unes copes amb els amics. També passejar pel centre de Terrassa i fer unes tapes al carrer de la Palla”.

De Terrassa a Mura: En bici, 25,9 kilòmetres i 1,59 minuts. De Terrassa a Coll d’Estenalles, 467 metres de desnivell.
A Parc Vallès en bus: Dv, dss i dg, línies L8, L9, L7. Laborables, també la L10

De vacances per Terrassa
To Top