Terrassa

Premis al talent investigador dels alumnes

El Museu de la Ciència i la Tècnica va celebrar ahir un dels actes acadèmics de més prestigi. Les autoritats educatives, entre elles la regidora d’Educació de Terrassa, Teresa Ciurana, van fer el lliurament dels premis als alumnes dels premis Joana Biarnés als treballs de recerca de batxillerat, convocats per l’Ajuntament de Terrassa i el Centre de Recursos Pedagògics amb la col·laboració de l’ajuntament de Viladecavalls.

Els premis, que s’adrecen a l’alumnat de 2n de batxillerat de Terrassa, Viladecavalls, Matadepera i Vacarisses, arriben enguany a la 22a edició recuperant l’acte presencial de lliurament, després d’una edició sense cerimònia (2020) i una de virtual (2021). Aquesta edició s’han presentat 30 treballs de 46 alumnes .

Els treballs premiats per categories han estat els següents. En la modalitat científica ha estat per “Composició matemàtica”, de l’alumne Àlex de la Rosa Añón, de l’Institut Terrassa. En la de tecnològic per “ Machine Learning i programació de xarxes neuronals artificials”, d’ Èric López Cervelló, de l’Institut Matadepera. En la modalitat local, el premi ha estat per “Sanitaris de l’Hospital de Terrassa, com esteu?”, d’ Aina Parera i Elena Casamayor, de l’Institut de Viladecavalls.

En la modalitat de l’artístic escènic és per “Bellesa: de la submissió al trencament. Cànons estètics i cultura audiovisual”, dels alumnes Maria Ramon Parra i Duna Pumares Emond, de l’Institut de Viladecavalls. En l’ humanístic i social s’ha atorgat dos premis ex-aequo als treballs “ Transitant en el gènere”, d’Anna Quintana, Alba Perea i Verònica Rodríguez, de l’Institut Les Aimerigues; i “El fracàs escolar i el sistema educatiu espanyol. Qui fracassa?”, de Jorgina Martínez Palau, de l’Institut Ègara.

Més reconeixements

Per altra banda, el jurat també ha reconegut dos treballs finalistes a la modalitat d’humanístic i social: “ Neurociència aplicada al bàsquet formatiu i a la presa de decisions”, de Marc Ballesta Molina del col·legi Sagrat Cor i “Dones i ciència, una paradoxa científica”, d’Ariadna Zafra Rael i Nerea Rodríguez Sánchez, de l’INS Les Aimerigues.

També s’han concedit dues mencions especials a la modalitat tecnològica per “Simulador epidemiològic”, dels alumnes Pau López Pujals. Gabiel Clares Jiménez i Ramon Descalzi de l’Institut Torre del Palau i “Partícules que viatgen en el temps”, d’Albert Tugues, del col.·legi Sagrat Cor.

To Top