Terrassa

Més de 9.000 visites a Terrassa Tria Futur

Més de 6.000 persones van passar per la Fira d’Orientació al Recinte Firal de Terrassa

Una imatge de la fira presencial al Recinte Firal / Nebridi Aróztegui

La tercera edició de Terrassa Tria Futur ha registrat un total de 9.376 visites entre la Mostra d’Ensenyament, l’Espai Virtual i la Fira d’Orientació al Recinte Firal de Terrassa. D’aquesta manera, la iniciativa posada en marxa el 2020 es consolida com a espai de referència per a l’orientació formativa i professional per a persones de totes les edats, i especialment per a l’alumnat d’ESO, destaquen des de l’Ajuntament.

La primera de les tres propostes que configuren Terrassa Tria Futur, la Mostra d’Ensenyament, s’ha celebrat enguany entre el 2 i el 9 de març, recuperant la presencialitat després de dos anys i amb la novetat de la descentralització. Les sessions d’orientació grupals s’han dut a terme per primer cop a tres espais, per a facilitar les visites dels instituts i entitats: el Centre Cívic Municipal President Macià, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera. En total, s’han fet 90 sessions d’orientació per a 1.067 joves de 19 instituts i tres entitats, a més del professorat i acompanyants, que sumen 98 persones més. La previsió inicial en base a les sol·licituds rebudes era més alta, però segons comenten fonts municipals, la convocatòria d’exàmens d’avaluació d’ESO del Departament d’Ensenyament, els dies 2 i 3 de març, i la vaga del 8 de març van ocasionar nombroses cancel·lacions.

Per la seva banda, l’Espai Virtual a banda d’oferir continguts d’orientació de manera permanent, va programar una sèrie de xerrades en línia del 7 al 9 de març, tres dies en els quals el lloc web va rebre un total de 2.011 visites: 655 dilluns, 707 dimarts i 649 dimecres. Part de les 40 xerrades organitzades van quedar enregistrades i passaran a ampliar el banc de recursos permanents.

Més de 6.200 persones al Recinte Firal

Finalment, els dies 10 i 11, el Recinte Firal va rebre 6.220 persones, entre les visites concertades d’instituts i la ciutadania que va visitar la fira pel seu compte. La major assistència es va donar durant les franges de matí (2.432 persones dijous i 2.204 divendres). La tarda de dijous la fira va rebre 1.024 visitants i la tarda de divendres, 560.

La fira va aplegar una seixantena d’estands: 27 de centres educatius, una dotzena d’administracions públiques, 14 d’entitats i tres grans estands empresarials, un per a cadascuna de les tres cadenes de valor convidades a la fira: tèxtil, energies renovables i salut. Un total de 22 empreses es van concentrar en aquests tres estands.

També es van disposar quatre espais multiús per a activitats, xerrades, exhibicions i actuacions musicals. En total, durant els dos dies es van dur a terme més d’un centenar d’activitats.

Per la seva banda, els Punts d’Orientació Personalitzada del servei d’Educació i de Foment de Terrassa van atendre prop d’un centenar de persones entre els dos dies de la fira.

La salut s’imposa com a preferida a Terrassa Tria Futur

Més de 9.000 visites a Terrassa Tria Futur
To Top