Eren amics de la infància i la víctima dormia a vegades a casa de l’acusat. L’amistat es va truncar quan el perjudicat va tenir coneixement que el seu “amic” havia usat la seva targeta de crèdit per fer compres. Unes quantes compres, i recàrregues del telèfon. I es va gastar 664 euros en un mòbil nou. El comprador, el presumpte estafador, ha estat condemnat a nou mesos de presó i a pagar 1.121,55 euros a la víctima, al seu examic.
Els fets van ocórrer a Terrassa entre el 21 d’octubre del 2015 i el 4 de gener del 2016. El perjudicat creu que una nit, quan ell dormia, el seu amic es va fer amb les dades de la seva targeta. La Justícia considera provat que “va fer múltiples pagaments a través d’internet” amb aquestes dades, per un import total de 1.121,55 euros. Hi constaven despeses en uns grans magatzems, però també en plataformes de venda d’entrades per a concerts i en serveis de música i vídeos.
Permís
El processat va assegurar que el seu amic li va donar permís per usar les dades de la targeta i que necessitava els diners i que l’amic va consentir les operacions perquè li devia diners per uns mobles. L’estafat va dir el contrari. Va negar aquest consentiment i, segons va afirmar una sentència penal de Terrassa i ha confirmat l’Audiència Provincial, la víctima va explicar de manera “rotunda i convincent” que no va cedir les dades voluntàriament a l’acusat ni va permetre les compres, perquè la seva situació econòmica no li ho permetia.
En les investigacions dels Mossos d’Esquadra figuraven documents amb dades de l’acusat respecte d’informacions bancàries, del seu telèfon i del seu correu electrònic. I un albarà de lliurament del telèfon adquirit. El reu ha estat condemnat com a autor d’un delicte continuat d’estafa.