Tot a punt per a la Fira tria Futur, destinada a totes les persones que volen fer estudis i sobretot als alumnes d’ESO, que se celebrarà els dies 10 i 11 de març al Recinte Firal de Terrassa. La cita amb l’orientació i la formació professional torna a ser presencial després de dos anys de ser telemàtica per a la pandèmia i espera rebre dos mil visitants.
La fira serà un gran aparador per conèixer tota l’oferta que fan els centres en estudis reglats i no reglats i permetrà saber els perfils més demanats al mercat laboral del nostre entorn. Enguany, el sector econòmic local ha posat l’accent en les empreses vinculades als sectors de la salut, les energies renovables i el tèxtil.
El recinte del Passeig del 22 de juliol obrirà les portes de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Hi haurà uns 60 estands agrupats en tres zones: una dedicada als centres educatius, una altra a institucions i entitats i una tercera a empreses, on és dona cita prop de 40 firmes convidades per l’Ajuntament, agrupades en les cadenes de valor citades: salut, energies renovables i tèxtil. A banda, s’aniran succeint les activitats: una trentena de xerrades, taules rodones, tallers, exhibicions, etc. A més durant els dos dies, hi haurà servei d’orientació personalitzada a càrrec de tècnics de diferents serveis municipals.
La presentació de la fira ha tingut lloc aquest migdia a través de la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, que ha estat acompanyada de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, i de la regidora de Joventut, Ona Martínez. Ciurana ha subratllat que “l’esdeveniment és la màxima expressió de les activitats d’orientació que fa Terrassa des de fa molts anys com la Mostra d’Ensenyament i altres que han quedat integrades”. I va afegir que “no solament és per als alumnes, sinó per les famílies i per a totes aquelles persones que vulguin formar-se o reciclar-se”.
En aquest sentit, la regidora d’Educació va emfatitzar la necessitat d’estudiar per tenir més oportunitats laborals. “El grau d’abandonament que es produeix a l’ESO, a cicles d’FP, al batxillerat i a la universitat és alt i els alumnes que ho deixen, solen trobar feines precàries. Ningú ha de tenir por de tornar a les aules (una tercera part de l’alumnat de cicles d’FP té més de 20 anys) per formar-se i tenir més oportunitats”.