Terrassa

El nou carril bici entre Terrassa i Sabadell estarà enllestit a finals de 2023

Les actuacions de millora de la N-150, impulsades per la Generalitat i l’Ajuntament, també inclouen la millora dels accessos a l’Hospital de Terrassa i a la zona de la Mancomunitat

La via ciclista circularà entre l’avinguda de Madrid i el límit amb el terme municipal de la ciutat veïna

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori preveu que el carril per a bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) i vianants que ha d’unir els termes municipals de Terrassa i Sabadell pugui estar enllestit a finals del proper any 2023. La Generalitat ha promogut que l’actuació, recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), tingui finançament de Fons Europeus Next Generation.

Així es va comunicar a l’Ajuntament de Terrassa, per part de la Secretaria de Territori i Mobilitat del Departament en una reunió celebrada fa uns dies. A la trobada, a la que hi van assistir el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i la Tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, es va exposar que s’està acabant la redacció del projecte constructiu de la via ciclista entre Terrassa, amb inici a l’avinguda de Madrid, i el límit amb el terme municipal de Sabadell, que connectarà amb el projecte del tram de la ciutat veïna.

Per al secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, “el Departament ha volgut incloure un important paquet d’actuacions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès als fons Next Generation per donar un fort impuls a la mobilitat sostenible i descarbonitzada en aquest territori”. Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, “la millora de les connexions entre municipis que aquestes actuacions comportaran, són una gran notícia, a més amb el valor afegit que va en consonància amb l’aposta de l’equip de govern municipal de promoure una mobilitat activa i de qualitat”.

El recorregut previst per aquest carril, es disposa de diferents maneres segons el tram i el tipus de terreny pel que discorre. Així, es preveu que entre l’avinguda de Madrid i l’Hospital de Terrassa transcorri de forma adjacent a la carretera de Montcada. La connexió entre l’accés al centre sanitari i el vial intern de la Mancomunitat està prevista a través del nou pont a construir sobre el torrent de la Betzuca que connectarà l’hospital amb aquest vial interior i a partir d’aquí seguirà per ell fins a enllaçar amb el projecte del tram de Sabadell, al límit del terme municipal, a l’alçada del Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra. Entre Terrassa i l’Hospital, es preveu una plataforma independent per a vianants i per a ciclistes o patinets.

A la trobada, Territori va avançar que enguany licitarà la redacció del projecte constructiu de la via ciclista entre Terrassa i Viladecavalls, actuació també recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallès. La Generalitat també ha aconseguit finançament europeu Next Generation per a portar a terme aquestes obres, que es preveuen licitar el març de l’any 2023.

Rotonda i nou accés a l’Hospital de Terrassa

El Departament de Vicepresidència també va informar de la voluntat de trobar el finançament necessari perquè l’any 2023 es puguin executar les obres de construcció d’una nova rotonda d’accés a l’Hospital de Terrassa des de l’N-150. Territori ja ha iniciat la redacció del seu projecte constructiu. La rotonda se situarà a l’alçada del camí vell de Sant Quirze a Matadepera, creant un nou accés que permetrà esponjar el trànsit rodat a l’Hospital. Amb aquesta actuació, l’Hospital de Terrassa disposarà de dos accessos des de la N-150, que podran ser utilitzats com a alternatives davant qualsevol incidència que pogués limitar la seva accessibilitat. A més, el nou accés propiciarà la reducció del temps de recorregut dels autobusos.

Nou pont sobre el Torrent de la Betzuca

Una altra actuació prevista en l’entorn de la N-150, és la del projecte constructiu d’un nou pont sobre el Torrent de la Betzuca, que connectarà directament l’Hospital de Terrassa amb el vial intern de la Mancomunitat.

L’obra permetrà que les línies d’autobús interurbanes es dirigeixin cap a l’Hospital per la nova rotonda de la N-150 i tot seguit passin a usar aquest nou pont i el vial interior de la Mancomunitat, apropant així l’autobús interurbà molt més als equipaments i zones habitades d’aquest àmbit. A aquesta actuació, recollida també al PEMV, la Generalitat també ha aconseguit incorporar-li finançament europeu mitjançant el programa Next Generation.

To Top