Terrassa

VÍDEO | Així serà la nova seu de Prodis, a Terrassa

La Fundació ha compartit les primeres imatges de la maqueta de les naus del Vapor Cortès

Nova seu de Prodis al Vapor Cortès / Nebridi Aróztegui

Ja han sortit a la llum les primeres imatges de la maqueta de les naus del Vapor Cortès, cedides per l’Ajuntament de Terrassa perquè la Fundació Prodis Terrassa construeixi la seva nova seu.

Dani Jorquera, gerent de la fundació que treballa l’assistència i la promoció integral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, ha compartit a les xarxes socials un vídeo promocional amb la idea de com quedaran les naus un cop rehabilitades, ambientat amb música de la banda terrassenca The Paca’s.

Prodis ha afegit el hashtag #JuntsSomCapaços, el qual han reaccionat i donat suport diferents personalitats, entitats i partits polítics de Terrassa, a més de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

Fa dos anys es va formalitzar la cessió dels edificis a la Fundació, que té una vigència de 50 anys. Per tal de cobrir la despesa econòmica, Prodis va demanar al setembre el suport de l’administració municipal per rehabilitar l’espai, que necessitarà un pressupost estimat de 4,3 milions d’euros.

L’Ajuntament s’ha compromès a finançar amb 1 milió la rehabilitació de les naus, que són patrimoni públic, que es liquidaran de manera esglaonada en quatre quotes. Alhora, Prodis també vol recórrer al suport de La Caixa i la Generalitat, i espera cobrir totes les despeses amb l’ajuda de les entitats i la mateixa fundació.

Maise Balcells, presidenta de Prodis, va deixar clar que la nova seu quedarà oberta a la ciutadania i que es vol fer coincidir el seu trasllat amb la implantació “d’un nou model d’atenció a les persones”. 

To Top