Robatori Carrer Font Vella 83 Terrassa Nebridi Aróztegui (4)
Terrassa

Un detingut pels robatoris al Centre de Terrassa

Un altre comerç és assaltat al carrer de la Font Vella

Vidre trencat aquesta matinada passada al carrer de la Font Vella / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ja hi ha un detingut. Els Mossos d’Esquadra han arrestat un individu per seva presumpta implicació en alguns dels robatoris perpetrats al Centre, sobretot en comerços del carrer de la Font Vella, a las darreres setmanes. L’onada d’assalts ha tingut aquesta matinada de dijous un nou episodi.

Robatoris amb força en comerços n’hi ha a tot arreu, però la concentració de fets delictius en un carrer, i més en un carrer cèntric, en poques setmanes crida l’atenció. I genera inquietud. Això és el que ocorre al carrer de la Font Vella, pol d’atracció comercial i d’un sector de la restauració de renovada oferta. Això, durant el dia. A la nit, hi ha hagut més d’un estrèpit de cristalls en forçaments de locals. Aquesta passada matinada ha tornat a passar en el primer tram del carrer, en una botiga de reparació de dispositius tecnològics, en el mateix establiment que ja va ser assaltat l’11 de gener.

I n’hi ha hagut més, uns quants. El 4 de gener, un delinqüent va entrar de matinada en un centre de manicura i pedicura del carrer de la Font Vella. El dia 11 de gener, un lladre va irrompre de matinada en una botiga del mateix carrer, un comerç d’aliments asiàtics que havia estat inaugurat al desembre. Aquella mateixa matinada va ser objectiu dels lladres un local de reparació de mòbils, també a la Font Vella, el local que ha estat assaltat avui un altre cop.

robatori botiga carrer cardaire Alberto Tallón

Botiga d’aliments asiàtics assaltada el dia 11 de gener / ALBERTO TALLÓN

Modus operandi

La manera de procedir del lladre (o lladres, tot i que els indicis apunten a un autor en solitari) és similar en tots els casos d’aquesta onada: consisteix en la utilització de l’expeditiu i no gaire sofisticat mètode del trencament de cristalls amb elements contundents, per exemple una maça. Un modus operandi propi de lladres no tan especialistes com la banda que al setembre passat va assaltar, estavellant-hi un vehicle, la joieria Ponsa. Sí, també ubicada al carrer de la Font Vella.

Aquesta nit passada, el delinqüent que ha entrat a robar a la botiga de telèfons, en el número 83 de la Font Vella, va provar primer amb el tradicional sistema de la palanca, tot cal dir-ho. Segurament portava una eina, una pota de cabra o similar, amb la qual va tractar de forçar la porta pel marc.

Els senyals que va deixar en la seva porfídia eren evidents. En el marc s’apreciaven almenys dotze marques, les osques d’un forçament frustrat després del qual el lladre va decidir anar directe: va colpejar el vidre de la porta, va obrir un forat, va entrar, va cercar productes, va sostreure un calaix amb diners i els articles que va poder (bateries, auriculars, telèfons mòbils) i va marxar. El botí estava valorat en uns 2.405 euros, comptant els diners de la caixa, els dispositius electrònics de la botiga sostrets i els mòbils de clients robats.

Els Mossos d’Esquadra investiguen aquest robatori i la seva possible relació amb altres que han estat perpetrats a les darreres setmanes a la Font Vella i a d’altres zones. A la matinada de l’11 de gener també va rebre la “visita” de lladres un restaurant situat a la plaça de Salvador Espriu. L’associació de comerç Terrassa Centre reconeix un rum-rum de preocupació entre els associats.

Un detingut pels robatoris al Centre de Terrassa
To Top