Terrassa

JxT demana fermesa al govern amb les motos sobre les voreres

Critica que en un any no hagi ofert alternatives als motoristes

L'ordenança prohibeix des de gener l'aparcament de motos i motocicletes sobre les voreres

Ja fa un any que es va aprovar l’ordenança que prohibeix l’aparcament de motocicletes i ciclomotors a les voreres i que entra en vigor aquest mes de gener. “Malgrat això -afirma el grup municipal de Junts per Terrassa-, en un any l’equip de govern ni ha fet una campanya per avisar que es comença a multar, ni ha ofert solucions alternatives d’aparcament pels usuaris de motocicletes i ciclomotors“.

En aquest any, explica la formació, “ni s’ha dut a terme cap campanya per donar-ho a conèixer entre els usuaris de motos i ciclomotors, ni s’han facilitat alternatives d’aparcament en llocs senyalitzats”. Els sobiranistes afirmen que “hi ha indicis que fan pensar que la solució de l’Ajuntament davant la seva pròpia inacció podria passar per una moratòria d’aquesta prohibició”.

Les motos a les voreres suposen “una dificultat afegida per totes aquestes persones, tant les que aparquen uns minuts com les que estacionen per més estona. A això cal sumar l’estacionament de cotxes sobre les voreres, especialment en aquelles voreres que no permet el pas dels vianants amb condicions de seguretat i accessibilitat

Junts proposa que a la zona de baixes emissions del centre de la ciutat es creïn “diverses àrees d’aparcament de gran capacitat en diferents punts del seu entorn senyalitzades i indicades com a tal, igual que es fa amb els aparcaments per a cotxes. Aquest format funciona a altres ciutats i no només facilita l’aparcament de les motos sinó que endreça la mobilitat de vehicles i persones”. Des de Junts per Terrassa considerem que “no té sentit aplicar una moratòria, el que cal és que Tot per Terrassa i ERC comencin a aplicar solucions ja, perquè hi ha col·lectius de la nostra ciutat que ho necessiten i ho reclamen”.

A partir d’avui, el límit de velocitat és de 30 km/h

JxT demana fermesa al govern amb les motos sobre les voreres
To Top