Terrassa

Terrassa inicia la reconquesta de Sabadell

Després de 107 anys, la Plaça de la Creu Alta de Sabadell passarà a formar part de Terrassa

El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa ha decidit començar a recuperar la part de Sabadell que li pertoca. Ha començat per la plaça de la Creu Alta de Sabadell, on l’historiador terrassenc Domènec Ferran s’ha desplaçat aquest matí en la seva qualitat de Comissionat per la Reconquesta Municipal, ha anat a plantar-hi la Creu Gran de Terrassa. D’aquesta manera, la institució terrassenca té la intenció d’apoderar-se d’un territori que en el passat pertanyia a Sant Pere fins a l’any 1904.

“Fa 107 anys que se’ns va arrebassar aquest territori als del barri de Sant Pere de Terrassa. I avui hem vingut a plantar la nostra creu, la Creu Gran. Des d’avui, aquest lloc serà anexe al territori de Terrassa. Acabem així amb la usurpació que ens va fer el cacic Alfons Sala”, explica Domènec Ferran en un vídeo que ha difós a través de les xarxes socials.

Diversos vianants de la Creu Alta de Sabadell s’han interessat per la plantada de la Creu Gran. Ferran, amb una mascareta amb la bandera de la ciutat de Terrassa, els ha contestat que a partit d’ara, aquella plaça pertany a Terrassa.

To Top