Terrassa

“En 3 anys Minyons serà una colla model”

Àlex Riveiro, cap de colla de Minyons

ENTREVISTA A ÀLEX RIVEIRO. L’escollit com a nou cap de colla de Minyons té 30 anys i gran experiència castellera. Està decidit a afrontar tots els reptes que vinguin

El terrassenc Àlex Riveiro és el nou cap de colla, al capdavant de l’equip tècnic de Minyons de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Àlex Riveiro va ser escollit dissabte com a nou cap de colla al capdavant de l’equip tècnic de Minyons de Terrassa, colla castellera històrica a la nostra ciutat, amb 74 vots a favor, 3 en contra i 6 en blanc. Riveiro té 30 anys i compta amb una llarga experiència dins la colla, ja que va entrar-hi quan era petit. A més, anys abans va ser al capdavant de l’equip tècnic de Ganàpies, la colla castellera de la Universitat Autònoma de Barcelona. Assoleix la responsabilitat del nou càrrec amb motivació i ganes d’afrontar tots els reptes. 

Què sent a l’haver estat escollit? És tot un honor ser el nou cap de colla de Minyons, que jo considero que és la millor colla del món, però alhora objectivament és de les millors del món casteller. Sóc conscient que és una gran responsabilitat i tens molta pressió a sobre, però ho afronto amb molta il·lusió i bons ulls.

Què el va motivar per a presentar-se com a cap de colla per aquesta pròxima temporada? Hi havia certs punts que volíem aconseguir a Minyons, i sobre aquests punts hem anat construint tota la idea de l’equip tècnic. Volíem treballar especialment els vincles que teníem amb la ciutat i amb altres entitats, així com amb les colles del voltant. La nostra intenció era presentar un projecte llarg, que ens permetés treballar en l’any actual i els propers 2-3 anys. Un altre punt molt important és el compromís amb el relleu. Pretenem engegar un projecte de continuïtat, per tal que la gent que vingui darrere segueixi amb els mateixos ideals i la transició sigui molt més suau, de la mateixa manera que el relleu que agafo jo d’en Nani Matas. Hem de veure, però, com enfocar la idea de compromís. No podem demanar-lo directament, hem d’anar més enllà. Hem de buscar que la gent vulgui divertir-se i participar.

La vostra candidatura està formada per una vintena de membres joves i amb gran experiència dins la colla. Com creu que aquest factor influenciarà en el funcionament de la nova temporada? Tot i la joventut de tots els tècnics, la majoria porten molts anys a la colla, des que eren petits. Dominen la feina, perquè han treballat molts anys en diferents equips tècnics i a més coneixen molt bé Minyons. Jo mateix vaig ser cap de colla de Ganàpies, la colla castellera de la Universitat Autònoma de Barcelona.Sé perfectament que podrem tirar endavant amb les màximes garanties i extrapolar la idea d’innovació que volem aportar a Minyons, tant en tema de tècnica castellera com d’ideals. Pretenem que la nostra colla es posicioni com a model i recuperar el boom casteller d’abans de la pandèmia i la imatge de colla innovadora que caracteritzava tradicionalment els Minyons.

“Volem recuperar el boom casteller d’abans de la pandèmia i la imatge innovadora”

La pandèmia va afectar profundament el món casteller, però Minyons va saber agafar molt bé la represa i va aconseguir el 3 de 9 amb folre a la seva XLIII Diada, al novembre. Quins són els reptes als quals s’enfronta ara la colla? Hi ha problemàtiques donades per la pandèmia que encara hem de resoldre, com el tema de la canalla, que és una de les nostres prioritats ara mateix. Es va trencar el cercle d’entrada d’infants a Minyons i també la seva formació castellera, i això ens ha fet perdre una part molt important de la nostra colla. El punt clau del projecte és que es desenvolupa en tres anys i per tant tenim marge d’acció. L’objectiu no és treure resultats aquest any, sinó tornar a crear una base sobre la qual treballar aquests anys, perquè els castells que volem aconseguir comporten molta feina. Després de la pandèmia vam començar des de 0, i poc a poc hem anat fent castells de 7, de 8 i de 9. Ens agradaria intentar amb castells nets, però som conscients que és molta feina i el primer any l’emprarem per assentar bases i els fonaments. El segon any esperem recollir els fruits, i el tercer any el dedicarem a preparar el relleu de la colla. També treballarem conjuntament amb la Junta Directiva en la creació d’idees per al nou local de Cal Reig. En Jaume Maeso i jo tenim un full de ruta similar i treballarem en la mateixa direcció.

To Top