Sol·licitaran, amb l’Ajuntament, una reunió amb el CatSalut per plantejar reivindicacions: les entitats del districte 3 volen millorar les prestacions del CAP Terrassa Sud i dilluns van fer saber a Mónica Polo, regidora de Salut, les seves demandes. Són unes quantes, però sobretot passen per retornar el servei de pediatria al CAP, perquè l’atenció infantil està centralitzada des de fa mesos al CAP Oest, a la Maurina, i per augmentar la presencialitat en les consultes.
“Demanem que els CAPs tornin a funcionar com abans”, resumeix Paco Utrera, president de l’associació de veïns de Guadalhorce, crític amb el fet que l’activitat presencial en l’ambulatori de l’avinguda de Santa Eulàlia “hagi deixat d’existir”. Els veïns volen tornar al model “descentralitzat i de proximitat” que les decisions adoptades pel Govern al principi de la pandèmia han bandejat.
En l’apartat dels especialistes, la denúncia està sustentada en el seu trasllat a l’Edifici Estació de Mútua: “Al CAP Sud no tenim traumatòleg, ni cardiòleg, ni odontòleg. I el districte té més de 25.000 habitants”, destaca Manuel Ávila, president de l’associació de veïns de Can Palet. Ávila subratlla les deficiències en la gestió telefònica: “Les trucades tenen un límit de sis minuts. Et mantenen a l’espera i, passat aquest temps, la trucada es talla”. “Ni l’Ajuntament ni els proveïdors sanitaris són els últims responsables de la situació dels CAPs. L’últim responsable és el CatSalut”, deixa clar Utrera.
Mancances
La Generalitat va centralitzar la pediatria en el CAP Oest per separar l’atenció a adults i nens, evitant barreja de població en un ambulatori en època d’emergència sanitària, però els alts i baixos de la pandèmia no han alterat aquesta decisió.
L’Ajuntament tem “que es normalitzin les mancances del sistema”, diu Polo, que assegura que el govern municipal “acompanyarà els ciutadans en les seves queixes” perquè té l’obligació “de vetllar per la població”.