El repte d’avançar en la transició energètica ha comportat la signatura d’un protocol d’intencions per tal d’establir unes vies de col·laboració entre entitats públiques i privades, per dotar a la ciutat de comunitats energètiques i assolir un model més sostenible i democràtic. La sala d’actes de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) ha estat el marc on s’ha presentat aquest protocol, en un acte que ha comptat amb la presència de Marta Morera, directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Roca, director de l’entitat amfitriona i Carles Caballero, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia del consistori local.
També han assistit els representants de les diferents entitats que col·laboraran amb aquest protocol, com són Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, CECOT; Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa; MútuaTerrassa; Consorci Sanitari de Terrassa; Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa; Comissions Obreres i Unió General de Treballadors.
El protocol té, d’entrada, dos anys de duració, si bé es contempla que es pugui prorrogar per dos anys més. Una comissió, formada per representants de les entitats, farà un seguiment cada mig any. Amb aquest document, s’estableixen les bases per crear un marc de col·laboració entre l’Ajuntament egarenca, el teixit empresarial local i les entitats que s’hi han adherit, per fomentar que es creïn aquestes comunitats energètiques