Terrassa

Milloren l’àrea de lleure de Mossèn Homs

nova àrea lleure descans Mossèn Homs
L’antic recinte dels horts municipals es transformarà en terreny agrícola

L’Ajuntament de Terrassa ha finalitzat els treballs d’adequació i millora de l’àrea de lleure de la finca de Mossèn Homs, que s’ha traslladat a una de les àrees d’estada del camí de l’Anella Verda, situada a tocar del camí dels Plans de Can Bonvilar, davant de la residència de gent gran i de la Torre Mossèn Homs. La nova àrea té uns 1.800 metres quadrats de superfície i s’ha equipat amb dues taules de pícnic, amb bancs de plàstic reciclat i quatre taules amb pacs de pedra, que complementen els bancs i zona de joc infantil que ja hi havia en aquest indret.

A la nova àrea d’estada s’han plantat cinc lledoners per donar ombra i diverses espècies arbustives com l’arboç (Arbutus unedo), el llentiscle (Pistacia lentiscus), el Rosmarinus prostratus (romaní rastrer), el Cistus albidus (estepa blanca) o el roser silvestre o caní (Rosa canina), i s’ha instal·lat una nova xarxa de reg. L’obra, que ha durat un mes, ha anat a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès SL, amb un cost de 15.586,01 euros.

nova àrea lleure descans Mossèn Homs

La finca municipal de Mossèn Homs està situada dins l’Anella Verda, en un indret estratègic, perquè està molt a prop del connector ecològic que passa per l’est de Terrassa i uneix els espais naturals protegits de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Collserola. Una de les línies d’actuació del Pla Especial i Catàleg de Masies de l’Anella Verda és, precisament, millorar els punts crítics i els elements que actuen com a barrera de la connectivitat ecològica d’aquest espai natural que envolta la ciutat.

UNA ZONA DE CONREU DE SECÀ

Un d’aquests punts crítics és l’antic recinte dels horts municipals de Mossèn Homs, que a finals d’aquest mes es transformarà en una zona de conreu de secà. S’han enderrocat totes les instal·lacions que hi havia (edificacions, tancaments i canalitzacions), s’ha fet la desbrossada de l’espai i s’ha llaurat el terreny per recuperar-lo com a camp agrícola.

Es tracta d’una superfície d’uns 25.000 metres quadrats que, durant més de 20 anys, ha acollit prop d’un centenar de parcel·les d’horta d’autoconsum. Les obres han anat a càrrec de l’empresa Containers Viladecavalls SL i han tingut un termini de dos mesos. El pressupost d’adjudicació ha estat de 25.397,15 euros.

Els horts municipals de Mossèn Homs complementaven els que hi havia a la finca de Can Casanovas, situada al Polígon Industrial de Can Parellada. Amb el pas del temps, la demanda d’aquestes parcel·les va minvar, motiu pel qual l’Ajuntament va optar perquè Mossèn Homs recuperés la funció de connectivitat ecològica. Molts dels seus antics hortolans han pogut optar als horts urbans de Can Casanovas, on a l’octubre es van fer els treballs per habilitar noves parcel·les i respondre, així, a la demanda creixent d’espais de petita horta.

To Top