Terrassa

Retiren el cablejat aeri del carrer de Sant Jaume

Endesa ha retirat enguany uns 1.200 metres lineals de xarxa elèctrica aèria

Endesa retirarà des d’aquest dilluns i fins dimecres, 1 de desembre, la xarxa aèria de baixa tensió del carrer de Sant Jaume, en el marc d’una actuació que forma part dels projectes per actualitzar la xarxa elèctrica que la companyia té a la ciutat.

Els treballs, que són finançats per Endesa, consistiran en eliminar encreuaments en aeri; crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents, per tal d’adequar les escomeses actuals i garantir, així, el subministrament elèctric. De cara a l’any vinent, s’han programat actuacions a diversos carrers dels barris del Centre, de Ca n’Anglada i del Torrent d’en Pere Parres.

L’Ajuntament va acordar amb Endesa, en les reunions periòdiques de la Taula Tècnica, substituir els encreuaments del cablejat aeri i els seus suports per millorar la qualitat de subministrament en tota aquesta àrea de Terrassa i per augmentar, d’aquesta manera, l’eficiència energètica a causa de l’ús de les tensions normalitzades, ja que les pèrdues disminueixen de forma considerable.

Des de l’any 2019 fins ara, s’han retirat més de mig centenar de suports elèctrics. Aquest any s’han fet actuacions al passatge de Pere Comerma, entre la carretera de Montcada i el carrer del Gasòmetre, al barri del Segle XX; al carrer Ample, al barri de Sant Pere; i als carrers del Mont Perdut i de Sierra Nevada, al barri de la Grípia.

To Top