El conflicte que mantenia la Policia Municipal en peu de guerra per la implantació de la policia de barri ja és història. El ple ordinari va aprovar ahir per unanimitat una proposta de resolució de Ciutadans que confirmava l’acord tancat aquesta setmana entre el govern de la ciutat i els agents.
El pacte implica implantar la policia de barri el mes de gener amb el dispositiu disponible i ampliar el servei de proximitat coincidint amb la incorporació a la plantilla de la Policia Municipal de nous agents. L’estiu de 2022 s’espera que surti de l’acadèmia una nova remesa de policies que se sumarà a la plantilla egarenca.
Govern i plantilla tanquen un acord que condiciona el desplegament a l’increment d’agents el 2022
Després de mesos de conflicte, la policia es va reunir dimarts amb el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, amb qui va negociar la sortida al conflicte. La implantació de la policia de barri serà al gener, però l’ampliació s’adaptarà progressivament a l’arribada dels nous agents.
L’acord va arribar ahir al ple de la mà de Ciutadans. El partit es va reunir amb la policia després de la protesta protagonitzada divendres 19 de novembre, coincidint amb el ple de pressupostos. Ahir, la formació taronja va portar al ple l’acord en forma de proposta de resolució i tots els grups la van aprovar per unanimitat.
Xavier Fernández Rivero, regidor de Seguretat, valorava ahir “positivament” l’acord. “M’agradaria deixar clar –afegia– que en cap moment hi ha hagut una consigna política per anul·lar unitats. L’única consigna política ha estat la d’adaptar-nos a un model de policia de proximitat”.
Els grups voten per unanimitat la mesura al ple. La sessió també va donar llum verda al pla del cotxe elèctric i al pla de la diversitat afectiva
Ahir també celebraven l’acord des del sindicat SPL-CME. El seu president valorava el pacte i explicava que “no comportarà la supressió d’unitats operatives. Els agents que voluntàriament vulguin canviar d’unitat podran fer-ho”.
L’acord amb la Policia Municipal va ser la novetat del ple ordinari de novembre, que va donar llum verda a diferents projectes de ciutat.
També per unanimitat, el Consistori va aprovar inicialment del pla estratègic del cotxe elèctric 2021-2014, que preveu la implantació de 130 punts de recàrrega elèctrica a la ciutat en els quatre anys vinents, una bonificació del 75% en l’impost de vehicles elèctrics, el foment del cotxe compartit i la concessió de noves llicències de taxi per a vehicles elèctrics, entre altres mesures.
L’ABS de Can Roca
El ple va aprovar també el pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2025 i la nova àrea bàsica de salut de Can Roca. És el pas previ a la creació del CAP Can Roca, que està previst que entri en funcionament durant el primer trimestre de 2022. El nou equipament atendrà una població potencial de 23 mil usuaris i contribuirà a descongestionar els CAP de Rambla i Nord, que estan entre els més saturats de Catalunya.
Ahir, els portaveus municipals van celebrar la creació de la nova àrea bàsica de salut i la pròxima obertura del CAP, però van recordar que queden millores pendents en el desplegament sanitari a la ciutat, com la construcció d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).
Des de Ciutadans, la regidora Isabel Martínez va demanar informació sobre com es farà la derivació de pacients i de professionals cap al nou centre de primària i quins seran els criteris de traspàs al nou CAP.
Acord municipal sobre la plusvàlua
Ciutadans va tancar ahir un acord amb el govern, al que es van sumar la resta de partits, per demanar al Govern de l’Estat que compensi la pèrdua d’ingressos per als dies que l’impost va quedar suspès per la sentència del Tribunal Constitucional. També un fons permanent que cobreixi les pèrdues municipals pel canvi de la fórmula de càlcul. Els partits ajornen el debat sobre la bonificació del 15%, que recuperaran els pròxims mesos.
Quitèria Tarragó s’incorpora a la galeria d’il·lustres
El ple va aprovar ahir per unanimitat el nomenament de Quitèria Tarragó, la primera dona regidora de l’Ajuntament de Terrassa, l’any 1937, com a filla adoptiva de la ciutat i la seva incorporació a la galeria de terrassencs il·lustres. “Donem-li el lloc que li devem -va dir ahir la regidora republicana Ona Martínez-. El ple de dones va decidir incloure-la a una massa masculinitzada galeria”.
Estudiants al ple i excés d’escenificació
Estudiants de l’UAB van presenciar ahir el ple, on els regidors van exhibir un excés de posada en escena. Volien donar compte de la talla política del Consistori i al final se’n van enredar en una polèmica sobre el model de participació. David Aguinaga (Cs) va dir que al govern “el ple li fa nosa” i Noel Duque (TxT) va respondre que la classe política “avorreix el personal”. CS li va tornar que “si va d’antipolític, millor ho deixi”, però Duque els va emplaçar a les municipals: “Veurem qui marxa abans”.