Terrassa

Via lliure a la pròrroga 12 del bus

Surt endavant amb el vot favorable del govern i l’abstenció en bloc de la oposició

Un vehicle de la flota de Tmesa

El ple ha donat llum verda a una nova pròrroga del contracte de gestió del transport urbà amb l’empresa Avanza, que gestiona el servei del bus des de 1989, vint anys en règim de contractació i dotze en situació de pròrroga. L’equip de govern defensa l’aprovació d’una pròrroga més per guanyar temps en la preparació del nou concurs. Amb la pandèmia, ha recordat avui al ple la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares, titular de Territori i Sostenibilitat, la demanda del bus va caure en “gairebé 6 milions de viatges” i ara, tot i que ja ha recuperat fins al 85% dels usuaris, encara no es donen les circumstàncies que permetin preveu-re quina serà l’evolució del servei en els mesos vinents. “Hem de saber quants viatgers tindrem per donar seguretat jurídica a qualsevol empresa que es presenti al concurs”, ha dit Melgares.

El portaveu socialista Marc Armengol parlant avui al ple amb el tinent d’alcalde d’ERC Isaac Albert, que ha presidit la sessió / Alberto tllón

Ara la llei descarrega en el concessionari el risc del servei, d’aquí la importància d’ajustar les previsions de demanda. En aquest context, el govern defensa que toca “continuar amb la concessió i esperar que no necessitem més pròrrogues- ha afegit Melgares-. Però això no ho pot assegurar ningú”.

La pròrroga ha tirat endavant amb el vot favorable del govern –TxT i ERC-, i l’abstenció crítica de Junts per Terrassa. “No serem qui posi bastons a les rodes”, ha dit la portaveu Meritxell Lluís, que en la seva intervenció ha dirigit la crítica – tot i que sense mencionar-lo- al soci de govern, ERC, pel seu vot negatiu a una nova pròrroga el 2019, quan era a l’oposició. “Facin memòria”, els ha dit. “Recordin el seu posicionament l’anterior mandat, perquè potser ara no estaríem encara esperant l’autobús”.

Ciutadans s’ha sumat al retret a ERC i s’ha abstingut, com el PSC, que no ha perdut l’oportunitat de tornar-li als independentistes les dures crítiques rebudes l’anterior mandat.

El regidor republicà Carles Caballero,durant una intervenció al ple /Alberto Tallón

El portaveu socialista Marc Armengol ha recordat al regidor d’ERC Carles Caballero que “va afirmar que no votaria mai més una pròrroga del bus, doncs ja anem per la tercera aquest mandat”.
En l’enèsim debat sobre la gestió del transport públic, Armengol ha retret als republicans que el 2019 “els plecs de condicions (del nou contracte del bus) no van anar al ple perquè vostès ho van vetar”.

Carles Caballero s’ha defensat argumentant que “el plec de condicions no reunia els requisits tècnics necessaris per no quedar desert”. De fet, ha afegit, “tant és així que l’anterior govern no va arribar a publicar l’anterior plec de condicions. Als fets em remeto”. Caballero ha recordat que el bus va perdre el 95% de la demanda en pandèmia i que ara ha recuperat el 85%. “Això és important per què, a falta que l’Estat concreti com s’internalitza el risc”, ara “no hi ha cap futur licitador que s’atreveixi a presentar-se a un concurs sense saber quants viatgers tindrà”.

Nova pròrroga del bus, la dotzena

Via lliure a la pròrroga 12 del bus
To Top