Terrassa

El comitè del CST demana decisions clau per al seu futur

Els treballadors han remès una carta al Servei Català de la Salut i a l’Ajuntament

Els treballadors diuen que l'anella Verda comprometa l'ampliació de l'Hospital de Terrassa

Els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa demanen que es posi fil a l’agulla en la solució d’alguns temes clau per assolir millores assistencials, estructurals i organitzatives. Les decisions estan en mans de les dues administracions que formen part del consell de govern de la institució sanitària: la Generalitat de Catalunya, representada pel Servei Català de la Salut i el Departament de Salut, i l’Ajuntament de Terrassa.

El comitè d’empresa va remetre ahir una carta les dues institucions implicades on enumera “les principals urgències”, temes que considera clau per “poder ser un referent dins la nostra àrea geogràfica”.

Els treballadors posen l’accent en la necessitat de creixement de les àrees assistencials de l’Hospital de Terrassa i el repte que suposa que l’Anella Verda, l’espai natural que envolta la ciutat, ha convertit en “sol no edificable” els terrenys que toquen al centre hospitalari.

Aviat “es posarà en servei la darrera ala d’hospitalització que el CST pot posar en joc de cara a cobrir les necessitats assistencials de la població. A partir d’aquí –diuen–, l’hospital no pot créixer més”. L’Anella Verda també compromet, apunten, l’ampliació del pàrquing de l’hospital.

En aquest sentit, mencionen la necessitat de crear noves places per als pacients de la comarca, sense connexió en transport públic, i proposen “fer una passarel·la que connecti amb el pàrquing del Cementiri municipal”.

De fet, els professionals del CST entenen que l’accessibilitat és un dels temes que el consell de govern del CST ha d’entomar amb urgència. Avui l’Hospital de Terrassa té “un únic accés practicable, per carretera”.

La plantilla suggereix habilitar un accés alternatiu que garanteixi les entrades i sortides dels vehicles d’emergències i permeti una evacuació en cas que fos necessari. Recorden situacions “de risc” que han bloquejat l’única sortida de l’hospital com “el tancament de l’N-150 per una prova ciclista, per obres a la carretera, les nevades o la caiguda d’arbres al camí”. El comitè del CST creu que és el moment de “consolidar bona part de les millores assistencials assolides” i “poder defensar amb tota energia els projectes de futur”.

Pel que fa als equipaments, els treballadors mencionen dos reptes. El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), previst com un annex a les urgències de l’Hospital. “Sembla que s’ha desestimat”, duen. I l’hospital de crònics de Sant Llàtzer. El comitè alerta de les despeses associades –700 mil euros només per a lloguer–, una situació que “en cap cas pot dilatar-se molt en el temps”.

Davant aquests reptes, el comitè del CST demana que es rearmi el consell de govern del consorci i es doni solució a la “paràlisi” provocada per la coincidència en el temps de la baixa de Jordi Labòria, president de l’òrgan de govern, i el pas al costat de l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, vicepresident, en ambdós casos per raons mèdiques.
Des del CST van respondre ahir que la carta del comitè d’empresa “es traslladarà al consell de govern per la seva valoració i resposta si s’escau”.

El comitè del CST demana decisions clau per al seu futur
To Top